Prilagodba pristupačnosti

A

A

Zbornik radova ‘Proaktivno djelovanje školskih knjižnica u Godini čitanja’ dostupan online

26. listopada 2023.

Podijeli

Hrvatsko knjižničarsko društvo objavilo je zbornik radova 13. okruglog stola za školske knjižnice održanog na temu 'Proaktivno djelovanje školskih knjižnica u Godini čitanja'. Zbornik je dostupan u pdf obliku na mrežnoj stranici HKD-a.

Skup je održan 7. listopada 2022. u organizaciji Sekcije za školske knjižnice Hrvatskoga knjižničarskog društva u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje – Podružnica Split i Društvom knjižničara u Splitu

Skup se tematski bavio problematikom poticanja čitanja i proaktivnim aktivnostima školskih knjižnica na ostvarenju planiranog cilja tijekom Godine čitanja 2021. Cilj skupa bio je pomoći stručnim suradnicima knjižničarima u ostvarivanju osnovnezadaće školske knjižnice, odnosno stvaranja aktivnih čitatelja i pripreme učenika za cjeloživotno obrazovanje, predstavljanja primjera uspješnog djelovanja školske knjižnice u procesu poučavanja i poticanja čitanja, poučavanja etičnog korištenja građe primjerenog dobi učenika te ukazivanje na moguće probleme s kojima se školsko knjižničarstvo susreće prilikom provođenja programa i aktivnosti za poticanje čitanja i ostvarivanja svoje zadaće –potpori nastavnom procesu i povezivanju s lokalnom i širom zajednicom.

Urednice izdanja su Marijana Čubaković, Merien Hadrović i Ana Saulačić.

Zbornik preuzmite na poveznici:
https://izdanja.hkdrustvo.hr/

Podijeli

Pročitaj druge vijesti

26. travnja 2024.

100 knjiga digitalne audio biblioteke book&zvook

24. travnja 2024.

13. Noć knjige

22. travnja 2024.

Dobitnici nagrada za Dan hrvatske knjige