Prilagodba pristupačnosti

A

A

Slatki Dani Gjalskog u Zaboku

3. studenoga 2021.

Podijeli

3. studenoga 2021. – Dani Ksavera Šandora Gjalskog najznačajnija je književna manifestacija u Krapinsko-zagorskoj županiji koja svojim aktivnostima već 40 godina promiče knjigu i čitanje.

 

Radionicama pisanja, literarnim natječajima za učenike osnovnih i srednjih škola, promocijama knjiga, književnim tribinama i,  dakako, Književnom nagradom Gjalski koja se dodjeljuje u Zaboku autoru najboljeg proznog književnog djela u Republici Hrvatskoj, potičemo pisanje i širimo lijepu riječ kako to i priliči festivalu knjige i književnosti.

Sve programe prate i razne promotivne aktivnosti, prije nekoliko godina, dodatno su „zaslađene“ uz pomoć CukerLaba – slastičarskog obrta iz Zaboka specijaliziranog za izradu personaliziranih slastica. Vlasnice Iva i Maja, dvije velike zaljubljenice u knjige, već pet godina za ovu manifestaciju neumorno smišljaju i izrađuju prava mala slastičarska remek djela koja oduševljavaju sve posjetitelje Dana Gjalskog.  Lizalice i macaronsi s likom Gjalskog, keksi i čokolade u obliku naslovnice nagrađene knjige, čokoladni Gjalskijevi brkovi, bomboni i medenjaci s logom manifestacije, samo su neki od slatkih poklona o kojima se nadaleko priča.

Ovogodišnji  Dani Gjalskog protekli su u znaku Godine čitanja pa su takve bile i slastice. Paketić medenjaka s porukama što je čitanje – poslastica, avantura, putovanje, radost, inspiracija.

Podijeli

Pročitaj druge vijesti

3. veljače 2023.

‘Zefir’ Drage Štambuka je prvo hrvatsko djelo prevedeno na azerbajdžanski jezik

31. siječnja 2023.

Svjetski dan čitanja naglas obilježava se 1. veljače

27. siječnja 2023.

Najavljeno prvo izdanje Panonskog festivala knjige