Prilagodba pristupačnosti

A

A

Slatki Dani Gjalskog u Zaboku

3. studenoga 2021.

Podijeli

3. studenoga 2021. – Dani Ksavera Šandora Gjalskog najznačajnija je književna manifestacija u Krapinsko-zagorskoj županiji koja svojim aktivnostima već 40 godina promiče knjigu i čitanje.

 

Radionicama pisanja, literarnim natječajima za učenike osnovnih i srednjih škola, promocijama knjiga, književnim tribinama i,  dakako, Književnom nagradom Gjalski koja se dodjeljuje u Zaboku autoru najboljeg proznog književnog djela u Republici Hrvatskoj, potičemo pisanje i širimo lijepu riječ kako to i priliči festivalu knjige i književnosti.

Sve programe prate i razne promotivne aktivnosti, prije nekoliko godina, dodatno su „zaslađene“ uz pomoć CukerLaba – slastičarskog obrta iz Zaboka specijaliziranog za izradu personaliziranih slastica. Vlasnice Iva i Maja, dvije velike zaljubljenice u knjige, već pet godina za ovu manifestaciju neumorno smišljaju i izrađuju prava mala slastičarska remek djela koja oduševljavaju sve posjetitelje Dana Gjalskog.  Lizalice i macaronsi s likom Gjalskog, keksi i čokolade u obliku naslovnice nagrađene knjige, čokoladni Gjalskijevi brkovi, bomboni i medenjaci s logom manifestacije, samo su neki od slatkih poklona o kojima se nadaleko priča.

Ovogodišnji  Dani Gjalskog protekli su u znaku Godine čitanja pa su takve bile i slastice. Paketić medenjaka s porukama što je čitanje – poslastica, avantura, putovanje, radost, inspiracija.

Podijeli

Pročitaj druge vijesti

11. travnja 2024.

Knjižnica u karlovačkoj Aquatici među top 7 najboljih zelenih knjižnica u svijetu

8. travnja 2024.

Tjedan dobre dječje knjige 2024. pred vratima

4. travnja 2024.

17. Festival dječje knjige kreće 11. travnja