Prilagodba pristupačnosti

A

A

Jakobu Filiću pripala književna nagrada ‘Milivoj Cvetnić’ za najbolju pjesničku zbirku

1. ožujka 2024.

Podijeli

Prema ocjeni prosudbenog povjerenstva, najboljom pjesničkom zbirkom na ovogodišnjem natječaju za dodjelu književne nagrade 'Milivoj Cvetnić' proglašena je zbirka Jakoba Filića - OVDJE.

Društvo prijatelja knjige “Milivoj Cvetnić” Hrvatska Kostajnica raspisuje natječaj za najbolju pjesničku zbirku s ciljem podsjećanja na mladog, rano poginulog pjesnika Milivoja Cvetnića (imao je samo 23 godine, a sa željom da poezija Milivoja Cvetnića, koja obogaćuje suvremeno pjesničko stvaralaštvo, potakne mlade, neafirmirane, a kvalitetne pjesnike na izdavanje prve zbirke te im otvori vrata novih mogućnosti.

Prosudbeno povjerenstvo u sastavu: Enes Kišević, predsjednik, Denis Derk, član, i Monika Herceg, član, pohvalilo je sve pjesnike/pjesnikinje koji su se javili na natječaj, a vrlo uspješnima i kvalitetnima ocijenilo je sljedeće mlade autore/autorice:
1. Ivu Ajduk
2. Matiju Štahana
3. Anamariju Srpak
4. Mariju Katalinić
5. Zorana Hercigonju

Najboljom je, prema ocjeni prosudbenog povjerenstva, proglašena i nagrađena tiskanjem zbirka koju je poslao

Jakob Filić, OVDJE.

Jakobu Filiću bit će dodijeljena Plaketa „Milivoj Cvetnić“ na 16. Kostajničkim pjesničkim susretima Milivoj Cvetnić, koji će se održati 14. lipnja 2024. Tada će se i promovirati njegova zbirka pjesama.

 


Jakob Filić poeziju objavljuje na Instagram profilu ovdje.ovdje.

 

Podijeli

Pročitaj druge vijesti

26. travnja 2024.

100 knjiga digitalne audio biblioteke book&zvook

24. travnja 2024.

13. Noć knjige

22. travnja 2024.

Dobitnici nagrada za Dan hrvatske knjige