Prilagodba pristupačnosti

A

A

Autori najboljih videonajava otputovali na izlet i posjetili Mali Lošinj i Muzej Apoksiomena

20. svibnja 2022.

Podijeli

S ciljem doprinosa razvoju kulture čitanja koja je u okviru obilježavanja Godine čitanja bila u središtu pozornosti hrvatske javnosti, a nastavila se poticati i u 2022. godini Ministarstvo kulture i medija je po drugi puta objavilo Javni poziv osnovnim i srednjim školama za izradu video najave književnog djela po izboru.

Nakon pregleda svih 257 prijava videonajava knjiga iz svih krajeva Hrvatske i iz ukupno 77 gradova povjerenstvo je odabralo najbolje i pohvaljene filmske radove. Prema prijavama naslova i pisaca posebno je istaknut različit čitalački interes, a kreativno promišljanje dokazuje koliko je važno poticati čitanje s razumijevanjem.

Tako je grupa učenika 3. razreda OŠ Josipa Račića iz Zagreba za videonajavu Velika tvornica riječi književnika A. de Lestrade i. V. Docampo, zatim 6. razreda OŠ Vladimir Nazor iz Potpićana za videonajavu Ovaj put je kriv tata književnika Zorana Pongrašića te učenici 4. razreda Srednje škole kneza Branimira iz Benkovaca za videonajavu Stranac Alberta Camusa osvojili nagrade za najbolje radove u tri dobne kategorije. Razredi iz kojeg dolazi autor ili autori Ministarstvo kulture i medija nagradilo je  izletom s kulturno-umjetničkim programom te su posjetili Mali Lošinj i Muzej Apoksiomena.

Nagrađene radove u 2021. potražite na poveznici: https://citaj.hr/vijesti/rezultati-javnog-poziva-za-ucenicke-videonajave-knjiga/

 

Podijeli

Pročitaj druge vijesti

11. travnja 2024.

Knjižnica u karlovačkoj Aquatici među top 7 najboljih zelenih knjižnica u svijetu

8. travnja 2024.

Tjedan dobre dječje knjige 2024. pred vratima

4. travnja 2024.

17. Festival dječje knjige kreće 11. travnja