Prilagodba pristupačnosti

A

A

Zašto mladi trebaju čitati popularnoznanstvene tekstove, i to odmah?

5. listopada 2021.

Podijeli

5. listopada 2021. – U okviru projekta Zašto mladi trebaju čitati popularnoznanstvene tekstove, i to odmah? koji se neposredno naslanja na Nacionalnu strategiju poticanja čitanja za razdoblje od 2017. do 2022. godine i posebno na Godinu čitanja u Republici Hrvatskoj održana je prva u nizu od četiri radionice pod naslovom „Kome danas trebaju knjige?”.

 

Radionicu, na kojoj je aktivno sudjelovalo oko 160 učitelja različitih nastavnih predmeta i više od 400 učenika, moderirale su Anita Peti-Stantić i Vedrana Stantić, a gošće su bile Mirela Barbaroša Šikić i Anda Bukvić Pažin, promotorice čitanja i pažljive čitateljice.

Razgovaralo se o knjigama i čitanju, a posebno su se analizirali izvaci iz knjiga objavljenih u izdanju Naklade Ljevak kojima se potiče čitanje popularnoznanstvene literature:

Vedrana Stantić i Anita Peti-Stantić (2021). Znati(želja): Zašto mladi trebaju čitati popularnoznanstvene tekstove, i to odmah? 

Anita Peti-Stantić i Vedrana Stantić (2021).(ur.) Putovanje u nepoznato: Zašto se bavim znanošću i kako je došlo do toga?

Radionice su organizirane uz financijsku podršku Ministarstva kulture i medija kroz Javni poziv za programe koji potiču čitanja i razvoj čitateljske publike, uz podršku Agencije za odgoj i obrazovanje, Naklade Ljevak i HRZZ projekta Modeliranje mentalne gramatike hrvatskoga: ograničenja informacijske strukture.

Snimka radionice dostupna je na: https://www.youtube.com/watch?v=YWA_ZuaJ5GI

 

Podijeli

Pročitaj druge vijesti

27. rujna 2023.

U akciji ‘Dekica za snove’ koja promiče čitanje sudjelovalo 1700 djece

27. rujna 2023.

Bibliobusna služba otvorila male knjižnične kutke u Legradu i Rasinji

26. rujna 2023.

Roman ‘Sinovi, kćeri’ Ivane Bodrožić finalist ugledne nagrade Premio Rapallo