Prilagodba pristupačnosti

A

A

Zadar čita 2022.

18. ožujka 2022.

Podijeli

Kulturna manifestacija 'Zadar čita' održava se od 21. do 26. ožujka 2022. godine na različitim lokacijama diljem Zadra i Zadarske županije, a obuhvatit će više od 140 programa. Manifestaciju organizira Gradska knjižnica Zadar, s ciljem poticanja i promocije čitanja i književnosti, od onih najmlađih pa do pripadnika treće dobi.

U program su se uključili brojni vrtići, osnovne škole, srednje škole, nekoliko odjela sa Sveučilišta u Zadru, Narodni muzej Zadar, Arheološki muzej Zadar, Austrijska knjižnica Dr. Alois Mock, Znanstvena knjižnica Zadar, županijske narodne knjižnice, domovi za odrasle osobe i zadarske udruge iz područja kulture…
Upravo kako tema manifestacije kaže, mreža ustanova, institucija, udruga i pojedinaca svojim raznolikim programima ostvarit će cilj ovog projekta, a to je poticanje i promocija čitanja i književnosti, od onih najmlađih pa do pripadnika treće dobi.
Pored spomenutih programa, Gradska knjižnica Zadar organizira i vlastiti program kroz cijeli tjedan. Tako će se na svim lokacijama Knjižnice održati ukupno više od 30 programa za djecu, mlade i odrasle. Sve će se odvijati uživo, u prostoru Knjižnice, a središnji programi prenosit će se i putem YouTube kanala GKZD.

Podijeli

Pročitaj druge vijesti

28. rujna 2022.

5. Mediteranski festival knjige u Splitu

23. rujna 2022.

Revija malih književnosti: Island

15. rujna 2022.

U Pazinu nastavak 7. izdanja međunarodnog festivala slikovnice ‘Ovca u kutiji’