Prilagodba pristupačnosti

A

A

Zadar čita 2022.

18. ožujka 2022.

Podijeli

Kulturna manifestacija 'Zadar čita' održava se od 21. do 26. ožujka 2022. godine na različitim lokacijama diljem Zadra i Zadarske županije, a obuhvatit će više od 140 programa. Manifestaciju organizira Gradska knjižnica Zadar, s ciljem poticanja i promocije čitanja i književnosti, od onih najmlađih pa do pripadnika treće dobi.

U program su se uključili brojni vrtići, osnovne škole, srednje škole, nekoliko odjela sa Sveučilišta u Zadru, Narodni muzej Zadar, Arheološki muzej Zadar, Austrijska knjižnica Dr. Alois Mock, Znanstvena knjižnica Zadar, županijske narodne knjižnice, domovi za odrasle osobe i zadarske udruge iz područja kulture…
Upravo kako tema manifestacije kaže, mreža ustanova, institucija, udruga i pojedinaca svojim raznolikim programima ostvarit će cilj ovog projekta, a to je poticanje i promocija čitanja i književnosti, od onih najmlađih pa do pripadnika treće dobi.
Pored spomenutih programa, Gradska knjižnica Zadar organizira i vlastiti program kroz cijeli tjedan. Tako će se na svim lokacijama Knjižnice održati ukupno više od 30 programa za djecu, mlade i odrasle. Sve će se odvijati uživo, u prostoru Knjižnice, a središnji programi prenosit će se i putem YouTube kanala GKZD.

Podijeli

Pročitaj druge vijesti

3. veljače 2023.

‘Zefir’ Drage Štambuka je prvo hrvatsko djelo prevedeno na azerbajdžanski jezik

31. siječnja 2023.

Svjetski dan čitanja naglas obilježava se 1. veljače

27. siječnja 2023.

Najavljeno prvo izdanje Panonskog festivala knjige