Prilagodba pristupačnosti

A

A

‘Zaboravljene stvari’ Agate Lučić – promocija knjige i izložba ilustracija

15. ožujka 2023.

Podijeli

S likovnim radovima za "Zaboravljene stvari" Agata Lučić ušla je među finaliste izložbe ilustracija na međunarodnom sajmu dječje knjige u Bologni 2023.

Predstavljanje umjetničke knjige nagrađivane autorice Agate Lučić „Zaboravljene stvari“ i otvorenje izložbe originalnih likovnih radova realiziranih za to izdanje održat će se u četvrtak 16. ožujka u 19:30, u Kabinetu Malih zvona u Zagrebu.  Izložba ostaje otvorena do 30. ožujka.

U svojoj novoj umjetničkoj autorskoj knjizi, namijenjenoj publici svih generacija, Agata Lučić vodi čitatelje/čitateljice na sajam starih stvari. To je monokromatski plavi svijet u kojemu se nižu raznoliki predmeti, svaki sa svojom pričom. Svojim osebujnim i vrlo prepoznatljivim likovnim jezikom autorica iz stranice u stranicu dočarava fragmente života koje su „zaboravljene stvari“ dijelile sa svojim ljudima, stvarajući originalno, pomalo čudesno, toplo ozračje. Posljednja duplerica donosi iznenađenje: u trenutku kad stvari uspiju privući nove ljude, u slikovnicu prodiru boje. To više nije prostor sjećanja, nego prostor života. Ova likovno izuzetno inventivna slikovnica, i nostalgična i vesela, očuđuje najobičnije predmete, poziva na sanjarenje, nudeći nedvojben vizualni užitak.

Mala zvona

 

 

Podijeli

Pročitaj druge vijesti

27. rujna 2023.

U akciji ‘Dekica za snove’ koja promiče čitanje sudjelovalo 1700 djece

27. rujna 2023.

Bibliobusna služba otvorila male knjižnične kutke u Legradu i Rasinji

26. rujna 2023.

Roman ‘Sinovi, kćeri’ Ivane Bodrožić finalist ugledne nagrade Premio Rapallo