Prilagodba pristupačnosti

A

A

VBZ tribina: ‘Život u zreloj dobi: dobrobit navika čitanja, pisanja i kreativnog izražavanja’

15. ožujka 2022.

Podijeli

Javnim druženjem i razgovorom u srijedu, 16. ožujka, u 10 sati, u Domu za starije osobe Park Zagreb nakladnik V.B.Z. ujedno predstavlja jedinstvenu biblioteku i trogodišnji projekt ''Na margini: manje zastupljeni glasovi, književne vrste i iskustva u europskim književnostima“ pod pokroviteljstvom programa Kreativna Europa Europske unije.

Psihologinja Jasminka Despot Lučanin, ravnateljica doma Nataša Koražija i voditelj Vladimir Šagadin razgovarat će o životu u trećoj dobi, o predrasudama koje vladaju prema ljudima u zrelim godinama, ali i o realnosti njihova života, pogotovo u sadašnjem ‘novom normalnom’, gdje se svijet pred našim očima mijenja, a sadašnjost postaje neizvjesna. Razgovor će se moći pratiti uživo na YouTube kanalu VBZ Croatia.

Fokus treće godine projekta „Na margini“ usmjeren je na glasove raznih manjina: seksualnih, dobnih i etničkih, ljude s invaliditetom i zanemarivanu djecu. Tijekom godine prevedeno je i objavljeno deset visokokvalitetnih književnih djela koja se bave problemima s kojima se suočavaju marginalizirane i stigmatizirane društvene skupine.

U ovoj biblioteci nedavno je objavljen i nagrađivani grafički roman “Ljeto njezina života”, prva suradnja književnika Thomasa von Steinaeckera i sjajne njemačke ilustratorice Barbare Yelin. Ova topla ljudska priča govori o mladosti i starosti, životu u staračkom domu, otvara pitanja o tome jesmo li u životu donijeli prave odluke i što za nas, na kraju, zapravo znači sreća?

Više o predstavljanju ove knjige i projektu ”Na margini” pročitajte na web stranici projekta.

Podijeli

Pročitaj druge vijesti

26. travnja 2024.

100 knjiga digitalne audio biblioteke book&zvook

24. travnja 2024.

13. Noć knjige

22. travnja 2024.

Dobitnici nagrada za Dan hrvatske knjige