Prilagodba pristupačnosti

A

A

U Sofiji promovirane dvojezične hrvatsko-bugarske pjesničke antologije

14. ožujka 2023.

Podijeli

​U Sofiji su 6. ožujka 2023. predstavljene dvije dvojezične hrvatsko-bugarske pjesničke antologije 'Ljubav – sol života' i 'Mama' u organizaciji Slavenske književne i umjetničke akademije iz Varne.

Antologije su objavljene uz potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i Fonda „Kultura” grada Varne.

Nj.E. gospođa Jasna Ognjanovac veleposlanica Republike Hrvatske u Bugarskoj izrazila je zadovoljstvo dobrim odnosima između Hrvatske i Bugarske te je naglasila kako su oba ekskluzivna antologijska izdanja velik doprinos predstavljanju hrvatskog i bugarskog pjesništva u obje države.
Predsjednica Slavenske akademije za književnost i umjetnost gospođa Elka Naygolova nadahnuto je govorila o kulturnoj i književnoj povezanosti između hrvatskog i bugarskog naroda, a potom su dodijeljene i nagrade.

Veliku nagradu “Atlant Slavenstva” za doprinos slavenskim kulturama i povodom 110. obljetnice SBP-a dobio je Savez bugarskih književnika s predsjednikom Boyanom Angelovim.
Velika nagrada “Leteće pero” Slavenske akademije dodijeljene su Naydenu Valchevu i Georgiju Konstantinovu za cjelokupno stvaralaštvo.
Nagradu “Srebrno leteće pero” dodijeljena je književnici Sonji Zubović iz Hrvatske te Niki Komedvenska, Lalka Pavlova i Petya Tsoneva iz Bugarske.

Slavenska akademija za književnost i umjetnost iz Varne dugi niz godina snažno podržava prevođenje hrvatske književnosti na bugarski jezik i na ostale slavenske jezike.

 

Podijeli

Pročitaj druge vijesti

11. travnja 2024.

Knjižnica u karlovačkoj Aquatici među top 7 najboljih zelenih knjižnica u svijetu

8. travnja 2024.

Tjedan dobre dječje knjige 2024. pred vratima

4. travnja 2024.

17. Festival dječje knjige kreće 11. travnja