Prilagodba pristupačnosti

A

A

U okviru projekta ‘Uključi se knjigom’ predstavljen novi bibliokombi

15. veljače 2023.

Podijeli

U Gradskoj knjižnici Zadar održala se završna konferencija projekta 'Uključi se knjigom' čiji je korisnik Gradska knjižnica Zadar, a partneri na projektu Grad Nin, općine Poličnik, Preko i Galovac te Udruga HVIDR-a Zadar.

Cilj projekta bio je osnažiti osobe s invaliditetom za socijalno uključivanje kroz kulturne sadržaje, aktivnosti i radionice koje su se održavale u knjižnici i u partnerskim institucijama.

Provedba projekta trajala je dvije godine, od 15. veljače 2021. do 15. veljače 2023. godine. Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA Nova bila je tehnička pomoć tijekom pripreme i provedbe projekta.

Provedbom projekta osiguralo se novo vozilo bibliokombi čime se unaprijedio sustav knjižnice na kotačima te su se proširile usluge za korisnike Gradske knjižnice Zadar s naglaskom na posebno osjetljive skupine korisnika – osobe s invaliditetom na području urbane aglomeracije Zadar.

Bespovratna sredstava osigurana su iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (15%) i iz Europskog socijalnog fonda (85%).

Opširnije:
https://ukljuciseknjigom.org/

 

 

Podijeli

Pročitaj druge vijesti

11. travnja 2024.

Knjižnica u karlovačkoj Aquatici među top 7 najboljih zelenih knjižnica u svijetu

8. travnja 2024.

Tjedan dobre dječje knjige 2024. pred vratima

4. travnja 2024.

17. Festival dječje knjige kreće 11. travnja