Prilagodba pristupačnosti

A

A

U Godini čitanja sedmi Prvi prozak na vrh jezika

9. srpnja 2021.

Podijeli

7. srpanj 2021.: Pred književnim klubom Booksa dodjelom nagrada započeo je festival mladih autora Prvi prozaik na vrh jezika koji se u Godini čitanja održava u sedmom izdanju

Među potporama za književne manifestacije koje redovito osigurava Ministarstvo kulture i medija, posebnu važnost ima potpora festivalu mladih autora Prvi prozak na vrh jezika koji je sinoć počeo u Zagrebu pred književnim klubom Booksa. Pod okriljem ovog festivala otkrivaju se novi talenti, potiču se prvi koraci mladih književnica i književnika u javnosti i ohrabruje odabir književnosti kao životne avanture.

U sedmom izdanju festivala, sinoć su tradicionalno dodijeljene nagrade Prvi prozak na vrh jezika za prošlu godinu Antoniu Karloviću za poeziju i Mimi Juračak za prozu, izvedene su “Patnje mlade Hane” Katje Gorečan u režiji Rajne Racz, a večeras i sutra program se nastavlja premijernim predstavljanjem knjiga i razgovorima s autorima.

Čestitke dobitnicima nagrada uz želju da svim mladim autorima Prvi prozak na vrhu jezika otvori nove kreativne ideje i mogućnosti književnog djelovanja!

Podijeli

Pročitaj druge vijesti

3. veljače 2023.

‘Zefir’ Drage Štambuka je prvo hrvatsko djelo prevedeno na azerbajdžanski jezik

31. siječnja 2023.

Svjetski dan čitanja naglas obilježava se 1. veljače

27. siječnja 2023.

Najavljeno prvo izdanje Panonskog festivala knjige