Prilagodba pristupačnosti

A

A

U Godini čitanja sedmi Prvi prozak na vrh jezika

9. srpnja 2021.

Podijeli

7. srpanj 2021.: Pred književnim klubom Booksa dodjelom nagrada započeo je festival mladih autora Prvi prozaik na vrh jezika koji se u Godini čitanja održava u sedmom izdanju

Među potporama za književne manifestacije koje redovito osigurava Ministarstvo kulture i medija, posebnu važnost ima potpora festivalu mladih autora Prvi prozak na vrh jezika koji je sinoć počeo u Zagrebu pred književnim klubom Booksa. Pod okriljem ovog festivala otkrivaju se novi talenti, potiču se prvi koraci mladih književnica i književnika u javnosti i ohrabruje odabir književnosti kao životne avanture.

U sedmom izdanju festivala, sinoć su tradicionalno dodijeljene nagrade Prvi prozak na vrh jezika za prošlu godinu Antoniu Karloviću za poeziju i Mimi Juračak za prozu, izvedene su “Patnje mlade Hane” Katje Gorečan u režiji Rajne Racz, a večeras i sutra program se nastavlja premijernim predstavljanjem knjiga i razgovorima s autorima.

Čestitke dobitnicima nagrada uz želju da svim mladim autorima Prvi prozak na vrhu jezika otvori nove kreativne ideje i mogućnosti književnog djelovanja!

Podijeli

Pročitaj druge vijesti

11. travnja 2024.

Knjižnica u karlovačkoj Aquatici među top 7 najboljih zelenih knjižnica u svijetu

8. travnja 2024.

Tjedan dobre dječje knjige 2024. pred vratima

4. travnja 2024.

17. Festival dječje knjige kreće 11. travnja