Prilagodba pristupačnosti

A

A

U Godini čitanja sedmi Prvi prozak na vrh jezika

9. srpnja 2021.

Podijeli

7. srpanj 2021.: Pred književnim klubom Booksa dodjelom nagrada započeo je festival mladih autora Prvi prozaik na vrh jezika koji se u Godini čitanja održava u sedmom izdanju

Među potporama za književne manifestacije koje redovito osigurava Ministarstvo kulture i medija, posebnu važnost ima potpora festivalu mladih autora Prvi prozak na vrh jezika koji je sinoć počeo u Zagrebu pred književnim klubom Booksa. Pod okriljem ovog festivala otkrivaju se novi talenti, potiču se prvi koraci mladih književnica i književnika u javnosti i ohrabruje odabir književnosti kao životne avanture.

U sedmom izdanju festivala, sinoć su tradicionalno dodijeljene nagrade Prvi prozak na vrh jezika za prošlu godinu Antoniu Karloviću za poeziju i Mimi Juračak za prozu, izvedene su “Patnje mlade Hane” Katje Gorečan u režiji Rajne Racz, a večeras i sutra program se nastavlja premijernim predstavljanjem knjiga i razgovorima s autorima.

Čestitke dobitnicima nagrada uz želju da svim mladim autorima Prvi prozak na vrhu jezika otvori nove kreativne ideje i mogućnosti književnog djelovanja!

Podijeli

Pročitaj druge vijesti

27. rujna 2023.

U akciji ‘Dekica za snove’ koja promiče čitanje sudjelovalo 1700 djece

27. rujna 2023.

Bibliobusna služba otvorila male knjižnične kutke u Legradu i Rasinji

26. rujna 2023.

Roman ‘Sinovi, kćeri’ Ivane Bodrožić finalist ugledne nagrade Premio Rapallo