Prilagodba pristupačnosti

A

A

Tjedan dobre dječje knjige u Rijeci

11. travnja 2023.

Podijeli

Novo izdanje Tjedna dobre dječje knjige u organizaciji Gradske knjižnice Rijeka održava se od 17. do 23. travnja 2023. Riječ je o najvećoj manifestaciji dječje čitateljske kulture u riječkoj regiji, a svi programi su besplatni.

Tjedan dobre dječje knjige i ove godine kroz kreativno korištenje knjige i priče, samostalnu kreativnost djece, stvaranje konteksta za kulturu čitanja i knjiga promiče čitanje kao zabavni element svakodnevice. U Dječjoj kući, koja je središnje mjesto održavanja programa, pripremljeno je preko 50 događanja na kojima je sudjelovanje uz prijave za djecu (i odrasle kada je riječ o programima za odrasle) potpuno slobodno. Pojedinačne najave

Tjedan dobre dječje knjige središnja je manifestacija u riječkoj regiji posvećena kulturi čitanja od najranije dobi, knjigama za djecu i roditelje, razvoju kreativne pismenosti, vizualnoj kulturi i stvaranju pisanih sadržaja za djecu. Manifestacija se održava od 2012. godine ujedinjujući u nastojanje široku frontu društvenih aktera koji rade na kulturi čitanja djece, a od 2021. baza mu je u novootvorenoj Dječjoj kući, prostoru kulture za djecu, roditelje, stručnjake  i sve kreativne pojedince u art-kvartu “Benčić” te domu dječjeg odjela Gradske knjižnice Rijeka kao središnje riječke knjižnice za djecu. Konceptualno Tjedan dobre dječje knjige naslanja se na tezu da knjige i priča leže u temelju svakog stvaralaštva stoga u program uklapa na kreativne načine elemente gaminga, kazališta, produkt dizajna, STEM-a.

Tjedan dobre dječje knjige programom posebno obilježavaju narodne knjižnice Primorsko-goranske županije.

Partner Gradskoj knjižnici Rijeka u programskoj realizaciji je ugledna Školska knjiga na čijem štandu u prizemlju Dječje kuće će se u posebnim terminima moći doći i do željenih naslova.

Detaljnije:
https://gkr.hr/

 

Tjedan dobre dječje knjige 2023.: provjeri kako uskočiti na preko 50 događanja!

 

Podijeli

Pročitaj druge vijesti

22. rujna 2023.

25 godina Nacionalnog kviza za poticanje čitanja

20. rujna 2023.

Treće izdanje Festivala ŠKURE u Šibeniku

14. rujna 2023.

Održana završna konferencija projekta “Čitanje je važno, uključuje nas snažno”