Prilagodba pristupačnosti

A

A

Tjedan dobre dječje knjige u Rijeci od 25. do 30. travnja

25. travnja 2022.

Podijeli

Program ovogodišnjeg Tjedna dobre dječje knjige ujedno je dio cjelogodišnjeg obilježavanja 60. rođendana nastanka Gradske knjižnice Rijeka kao jedinstvene ustanove.

U fokusu Tjedna dobre dječje knjige su kreativno korištenja knjige i priče, samostalna kreativnost djece, stvaranje konteksta za kulturu čitanja i knjiga odnosno čitanje kao zabavni element svakodnevice.
Tjedan dobre dječje knjige središnja je manifestacija u riječkoj regiji posvećena kulturi čitanja od najranije dobi, knjigama za djecu i roditelje, razvoju kreativne pismenosti, vizualnoj kulturi i stvaranju pisanih sadržaja za djecu. Manifestacija se održava od 2012. godine ujedinjujući u nastojanje široku frontu društvenih aktera koji rade na kulturi čitanja djece, a 2022. prvi put će se u otvorenoj formi održati u novootvorenoj Dječjoj kući, prostoru kulture za djecu, roditelje, stručnjake  i sve kreativne pojedince u art-kvartu “Benčić” te domu dječjeg odjela Gradske knjižnice Rijeka kao središnje riječke knjižnice za djecu.
Opširnije:
https://djecjakuca.hr/

Podijeli

Pročitaj druge vijesti

23. svibnja 2022.

Nagrada ‘Anto Gardaš’ svečano uručena akademiku Pavlu Pavličiću

23. svibnja 2022.

DHKP: Godišnja izložba ‘Od izvornika do prijevoda’ i okrugli stol

23. svibnja 2022.

Raspisan 7. natječaj za Nagradu Post scriptum za književnost na društvenim mrežama