Prilagodba pristupačnosti

A

A

Tjedan dobre dječje knjige 2024. pred vratima

8. travnja 2024.

Podijeli

Od 15. do 21. travnja 2024. godine očekuje nas novo izdanje Tjedna dobre dječje knjige u organizaciji Gradske knjižnice Rijeka, najveće manifestacije dječje čitateljske kulture u riječkoj regiji.

Tjedan dobre dječje knjige i ove godine kroz kreativno korištenje knjige i priče, samostalnu kreativnost djece, stvaranje konteksta za kulturu čitanja i knjiga promiče čitanje kao zabavni element svakodnevice. Za vas je samo u Dječjoj kući, koja je središnje mjesto održavanja programa, pripremljeno preko 50 događanja na kojima je sudjelovanje uz prijave za djecu (i odrasle kada je riječ o programima za odrasle) potpuno slobodno.

Ovogodišnje izdanje obilježit će i vrijedna obljetnica – 150 godina od rođenja Ivane Brlić Mažuranić za koju se ne može dovoljno istaknuti što znači hrvatskoj književnosti za djecu. Stoga će se upravo taj dan – 18. travnja – prikladno i obilježiti.

Kao i prošle godine, domaćin je Dječja kuća u art- kvartu „Benčić“, a novost je da će se dio programa održati i u novoj zgradi Gradske knjižnice Rijeka.

Ove godine Tjedan nudi bogat program za vrtiće i škole. Dio programa namijenjen je organiziranim posjetama vrtića i škola, a dio programa namijenjen je učiteljima i  stručnim suradnicima.

Detaljan program istražite na mrežnoj stranici Dječje kuće.

 

 

Fotografije: Dječja kuća

 

Podijeli

Pročitaj druge vijesti

26. travnja 2024.

100 knjiga digitalne audio biblioteke book&zvook

24. travnja 2024.

13. Noć knjige

22. travnja 2024.

Dobitnici nagrada za Dan hrvatske knjige