Prilagodba pristupačnosti

A

A

Slikovnica ‘Moj prijatelj Mačkodlak’ u katalogu najboljih knjiga za djecu i mlade ‘The White Ravens’

19. listopada 2022.

Podijeli

Nakon domaće nagrade 'Grigor Vitez' za najbolje ilustriranu slikovnicu, uslijedilo je i prestižno priznanje u vidu uvrštenja slikovnice 'Moj prijatelj Mačkodlak' autorice Olje Savičević Ivančević i ilustratorice Lucija Mrzljak u izbor najboljih književnih ostvarenja za djecu i mlade u svjetskim okvirima, katalog 'The White Ravens'.

Internationale Jugendbibliothek / International Youth Library najveća je svjetska knjižnica za međunarodnu književnost za djecu i mlade. Knjižnica objavljuje godišnji međunarodni katalog knjiga pod nazivom “The White Ravens”. U njemu se nalaze naslovi koji nadahnjuju i provociraju, postavljaju nove trendove i najkvalitetniji su u pogledu jezika, sadržaja i umjetnosti.

‘Moj prijatelj Mačkodlak’ je priča o prijateljstvu te o spoju fantastične dječje mašte i stvarnih želja i potreba svih mališana.

Ovim priznanjem autorica slikovnice, široko čitana, nagrađivana i prevođena spisateljica Olja Savičević Ivančević i nagrađivana i inovativna ilustratorica Lucija Mrzljak zadobit će pažnju europskih i svjetskih izdavača koji se ovaj tjedan okupljaju na najvećem svjetskom sajmu knjiga u Frankfurtu, gdje će International Youth Library predstaviti sve naslove iz ovogodišnjeg izbora “The White Ravens”.

 

Podijeli

Pročitaj druge vijesti

20. ožujka 2023.

Stručni skup ‘Izgradnja kvalitetnih knjižničnih zbirki za djecu: knjižničar zna!’

17. ožujka 2023.

Nacionalni program ‘Rođeni za čitanje’ predstavljen na sajmu dječje knjige u Bologni

17. ožujka 2023.

Zadar čita 2023. / tema: smijeh