Prilagodba pristupačnosti

A

A

Radijska emisija Čitanje u Godini čitanja

17. prosinca 2021.

Podijeli

17. prosinca 2021. – Radijska grupa OŠ Budaševo-Topolovac-Gušće, vođena željom da u školskom prostoru putem radio valova postane dio društva koje promiče dubinsko čitanje te da slušatelje potakne na razmišljanje o budućnosti ukoliko prestanemo čitati, ovogodišnju je prosinačku radio emisiju Cvrčkalica posvetila Godini čitanja.

 

Naziv emisije je Čitanje u Godini čitanja, a u njoj školski radijski novinari i voditelji Ana i Domagoj Pernar, pod mentorstvom učiteljice hrvatskog jezika Dubravke Granulić, učenici 7. razreda, preporučuju knjigu Mihe Kovača Čitam da se pročitam, deset razloga za čitanje knjiga u digitalno doba (Naklada Ljevak d.o.o., Zagreb, 2021.) koju je sa slovenskoga prevela dr. sc. Anita Peti-Stantić.
Gošća radio emisije je gospođa Iva Dužić, knjižničarka OŠ Viktorovac, Sisak i spisateljica poznata po svojim djelima za mlađi školski uzrast (Sisak Smjehograd, Bodljikava knjiga, Osam lajkova).
Emisija govori o razvoju čitanja kroz povijest te o načinima čitanja suvremenog doba, o čitanju učenika osnovnoškolske dobi, razlikama u čitanju učenika nekad i danas te o projektima za poticanje čitanja u Osnovnoj školi Viktorovac, ali i u gradu Sisku koji se provode u suradnji s Ministarstvom kulture i medija RH.

Druge radio emisije Cvrčkalica možete poslušati na poveznici: https://hrvatskijezikosbudasevo.webador.com/radijska-grupa.

 

 

Podijeli

Pročitaj druge vijesti

28. rujna 2022.

5. Mediteranski festival knjige u Splitu

23. rujna 2022.

Revija malih književnosti: Island

15. rujna 2022.

U Pazinu nastavak 7. izdanja međunarodnog festivala slikovnice ‘Ovca u kutiji’