Prilagodba pristupačnosti

A

A

Projekt „Ulicama grada Zaprešića”

20. listopada 2021.

Podijeli

20. listopada 2021. – U Zaprešiću će 22. i 23. listopada pod nazivom „Pjesme čitaju hrvatski kazališni, filmski i televizijski glumci” biti izvedeno čitanje djela pjesnika po kojem ulica nosi ime.

 

Projekt „Ulicama grada Zaprešića” bit će održan u Zaprešiću za Dane grada Zaprešića koji se svake godine održava u listopadu. Ideja projekta je da se djeca i građani u Godini čitanja upoznaju s djelom književnika po kojem ulice Zaprešića nose ime. Program se odvija na otvorenom i to u ulicama koje nose ime određenog književnika.

Ulice grada Zaprešića koje nose ime pjesnika, pisaca su: Dragutina Tadijanovića, Tina Ujevića,  Frana Galovića, August Šenoa, Ivana Mažuranića, Ive Kozarčanina, Ante Kovačića, Stanka Vraza, Vladimira Nazora, Ljudevita Gaja, Miroslava Krleže, Dragutina Domjanića. Program se odvija na otvorenom, a svaka lokacija će biti snimljena te ćemo video uratke objaviti na našoj web i facebook stranici uključit ćemo lokalni radio i televiziju.

Program će se izvesti u gradu Zaprešiću, u svakoj ulici čitači će biti profesionalni glumci ili glumice s uz slobodne umjetnike i umjetnike starije dobi. Cilj je kroz program napraviti sinergiju lokalne sredine, ukazati na djela pisaca i pjesnika  u ulicama grada po kojem su ulice grada Zaprešića dobila ime, te ukazati na ljepotu i važnost  čitanja. Uz to, bit će prikazivane i video snimke na stranici kazališta (Max teatar Zaprešić), na Tv Zapad, te na stranicama TZ grada Zaprešića, a cilje projekt će biti snimljen  radiografski.

Dopuna programu bit će i dvije predstave glumačkog dramskog studija (U Vršilnici u Novim dvorima prikazat ćemo predstavu Vladimira Nazora „Halugica” u izvedbi glumačkog dramskog studija Max teatra, a u ulici Augusta Šenoe će glumački dramski studio izvoditi Postolara i vraga, a bit će održano i  impro liga natjecanje u kazališnim improvizacijama na temu zanimljivih crtica iz života književnika koji će taj dan biti čitani u gradu.

Kalendar zbivanja: 22. i 23. listopada, 2021.

Mjesto zbivanja: ulice koje nose nazive pjesnika, kod ploče s imenom ulice

Vrijeme zbivanja: petak 22. 10 od 10 do 14 sati, subota 23. 10 od 10 do 14 sati

Dodatni programi (projekcija predstave i improliga): u Vršilnici (23. 10 od 16 sati)

Popis sudionika:

Helena Minić Matanić, glumica slobodna umjetnica

Helena Kalinić, glumica slobodna umjetnica

Pero Juričić, glumac u mirovini

Žarko Savić, glumac u mirovini

Katarina Perica, glumica

Jadran Grubišić, glumac

Matija Prskalo, glumica

Matilda Sorić, glumica

Adam Skendžić, glumac

Marina Kostelac, glumica

Davor Rocco, glazbenik u mirovini

Tihana Ostreš, kostimografkinja i lutkarica slobodna umjetnica

Nikolina Bakmaz, dramska pedagoginja

 

Podijeli

Pročitaj druge vijesti

27. siječnja 2023.

Najavljeno prvo izdanje Panonskog festivala knjige

25. siječnja 2023.

Online brošura ‘Za dobre vibre – čitaj libre’ – Ajmo čitat!

24. siječnja 2023.

Poziv učenicima osnovnih i srednjih škola za videonajave knjiga