Prilagodba pristupačnosti

A

A

Projekt ‘NEED2READ’ promiče kulturu čitanja kod nezaposlenih osoba

5. siječnja 2023.

Podijeli

Otvorena medijska grupacija provodi EU projekt „NEED2READ" usmjeren na poticanje kulture čitanja kod nezaposlenih osoba.

​Otvorena medijska grupacija provodi EU projekt „NEED2READ” koji je usmjeren na poticanje kulture čitanja kod nezaposlenih osoba s ciljem ukazivanja na izravan i neizravan utjecaj čitanja na poboljšanje ukupne kvalitete života pojedinca, posebice onog dijela koji će im pomoći u pronalasku posla, poboljšanju učenja novih vještina s pomoću kojih bi bili konkurentniji na tržištu rada te kao inspiracija za okretanje nove stranice u životu.

Projekt je u skladu s Nacionalnom strategijom poticanja čitanja (2017/22) i s njezinim glavnim strateškim mjerama: potaknuti i podržati inicijative institucija organizacija (odgojno-obrazovne, kulturne, znanstvene i zdravstvene, udruge, zaklade) i pojedinaca usmjerenih na poticanje čitanja te senzibilizirati medije za važnost čitanja i aktivnosti koje potiču čitanje.

Projekt je i socijalno osjetljiv i u skladu sa specifičnim ciljem borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti putem promidžbe integracije na tržište rada i socijalne integracije ranjivih skupina kao i borbe protiv svih oblika diskriminacije. S obzirom na to da je projekt digitalan, dopire do svih krajeva Hrvatske, uključujući otoke i ruralna, slabo naseljena područja.

Program je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda te Ministarstva kulture i medija, u okviru poziva na dostavu projektnih prijedloga ‘Čitanjem do uključivog društva’.

Naziv projekta: NEED 2 READ
Ime korisnika: Otvorena medijska grupacija
Ukupna vrijednost projekta: 418.320,00 HRK
Iznos eu potpore: 355.572,00 HRK (85%)
Trajanje projekta: 11.07.2022. – 11.07.2023.

Više o projektu:

NEED 2 READ

Podijeli

Pročitaj druge vijesti

27. rujna 2023.

U akciji ‘Dekica za snove’ koja promiče čitanje sudjelovalo 1700 djece

27. rujna 2023.

Bibliobusna služba otvorila male knjižnične kutke u Legradu i Rasinji

26. rujna 2023.

Roman ‘Sinovi, kćeri’ Ivane Bodrožić finalist ugledne nagrade Premio Rapallo