Prilagodba pristupačnosti

A

A

Projekt „Knjiga svima i svuda“

17. studenoga 2021.

Podijeli

17. studenog 2021. – Projekt „Knjiga svima i svuda“ osmislila je Zajednica nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore 2020. godine kako bi uslijed pandemijskih uvjeta promovirala dostupnost knjige po sajamskim cijenama. Projekt je prvi puta održan u studenom 2020. godine te uspješno čak dvaput ponovljen u Godini čitanja: u travnju 2021. povodom Noći knjige te u studenom 2021. kada je održan paralelno s Interliberom – sajmom knjiga.

U jesenskom izdanju projekt „Knjiga svima i svuda“ održan je od 9. do 14. studenog te je ljubiteljima knjige ponudio tri prigodna popusta. Uz Zagrebački velesajam (Interliber), prodajni dio projekta odnosio se i na internetsku platformu predviđenu za promociju hrvatskih nakladnika te na više od 100 fizičkih knjižara diljem Hrvatske u kojima su cijene novih izdanja bile snižene do 20 %, a za starije čak i do 90 %.

Programski dio projekta organiziran je kao predstavljanje književnih noviteta i samih autora. U prošlogodišnjim izdanjima „Knjige svima i svuda“, ovaj je tradicionalni program Zaklade nakladnika i knjižara održan kao „Premium program“ koji se odvijao na daljinu, uz mogućnost praćenja na trećem programu Hrvatske radiotelevizije te na YouTube kanalu. Ove godine, uz HRT te YouTube, pet odabranih autora održalo je promociju i na Zagrebačkom velesajmu u sklopu Interlibera. Snimke „Premium programa projekta“ dostupne su na službenom YouTube kanalu Zajednice nakladnika i knjižara.

Program je održan uz financijsku potporu Minstarstva kulture i medija RH.

Podijeli

Pročitaj druge vijesti

23. svibnja 2022.

Nagrada ‘Anto Gardaš’ svečano uručena akademiku Pavlu Pavličiću

23. svibnja 2022.

DHKP: Godišnja izložba ‘Od izvornika do prijevoda’ i okrugli stol

23. svibnja 2022.

Raspisan 7. natječaj za Nagradu Post scriptum za književnost na društvenim mrežama