Prilagodba pristupačnosti

A

A

Projekt Čitamo za djecu umjetnošću u Godini čitanja i dalje je u tijeku

26. listopada 2021.

Podijeli

26. listopada 2021. – Projekt Čitamo za djecu – umjetnošću u 2021. Godini čitanja provodi se u Kninu od početka rujna ove godine u sklopu kojeg udruga Porta od rujna organizira radionice čitanja za djecu, malu školu ilustracije i ciklus dramskih radionica. Otvorenjem prijava za djecu zaprimljeno je dvostruko više prijava od planiranih i pokazalo zainteresiranost roditelja i djece za ovakve programe u gradu Kninu.

 

Do sad je održano osam radionica čitanja s djecom gdje su se metodom filozofije poticale čitalačke kompetencije djece, kritičko mišljenje i bolje razumijevanje pročitanog te razvoj empatije.

Kroz školu ilustracije udruge Fort design djeca su do sad izradila vlastite skice u kolažu i crtanjem te započela zajedničku sliku korištenjem velikog formata koja će po završetku biti izložena u Galeriji Kninskog muzeja u Kninu u sklopu obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige.

Također, početkom listopada umjetnička je organizacija Naturščik tijekom trodnevnog ciklusa radionica održala dramske radionice kako bi potaknula djecu na samostalan i kreativan odnos prema poznatim književnim djelima, kroz igru, pokret – ples i glumu. S djecom su radili suradnici na projektu: umjetnici Karolina Šuša i Milan Zoričić i profesor filozofije Ivan Sorić.

Projekt je još uvijek u tijeku, a sufinanciran je sredstvima Ministarstva kulture i medija odobrenim putem Javnog poziva poticanja čitanja i razvoja čitateljske publike.

Podijeli

Pročitaj druge vijesti

27. rujna 2023.

U akciji ‘Dekica za snove’ koja promiče čitanje sudjelovalo 1700 djece

27. rujna 2023.

Bibliobusna služba otvorila male knjižnične kutke u Legradu i Rasinji

26. rujna 2023.

Roman ‘Sinovi, kćeri’ Ivane Bodrožić finalist ugledne nagrade Premio Rapallo