Prilagodba pristupačnosti

A

A

Projekt Čitamo za djecu umjetnošću u Godini čitanja i dalje je u tijeku

26. listopada 2021.

Podijeli

26. listopada 2021. – Projekt Čitamo za djecu – umjetnošću u 2021. Godini čitanja provodi se u Kninu od početka rujna ove godine u sklopu kojeg udruga Porta od rujna organizira radionice čitanja za djecu, malu školu ilustracije i ciklus dramskih radionica. Otvorenjem prijava za djecu zaprimljeno je dvostruko više prijava od planiranih i pokazalo zainteresiranost roditelja i djece za ovakve programe u gradu Kninu.

 

Do sad je održano osam radionica čitanja s djecom gdje su se metodom filozofije poticale čitalačke kompetencije djece, kritičko mišljenje i bolje razumijevanje pročitanog te razvoj empatije.

Kroz školu ilustracije udruge Fort design djeca su do sad izradila vlastite skice u kolažu i crtanjem te započela zajedničku sliku korištenjem velikog formata koja će po završetku biti izložena u Galeriji Kninskog muzeja u Kninu u sklopu obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige.

Također, početkom listopada umjetnička je organizacija Naturščik tijekom trodnevnog ciklusa radionica održala dramske radionice kako bi potaknula djecu na samostalan i kreativan odnos prema poznatim književnim djelima, kroz igru, pokret – ples i glumu. S djecom su radili suradnici na projektu: umjetnici Karolina Šuša i Milan Zoričić i profesor filozofije Ivan Sorić.

Projekt je još uvijek u tijeku, a sufinanciran je sredstvima Ministarstva kulture i medija odobrenim putem Javnog poziva poticanja čitanja i razvoja čitateljske publike.

Podijeli

Pročitaj druge vijesti

13. lipnja 2024.

Poznati dobitnici nagrade za dječju književnost i ilustraciju “Grigor Vitez” za 2023.

5. lipnja 2024.

Nagrađeni učenici osnovnih i srednjih škola na natječaju za najbolje videonajave knjiga

4. lipnja 2024.

Javni poziv za dodjelu nagrada najboljim knjižarama u Republici Hrvatskoj u 2024. godini