Prilagodba pristupačnosti

A

A

Program edukativnih radionica „Iz prve ruke”

20. listopada 2021.

Podijeli

20. listopada 2021. – S provedbom je započeo edukativni program “Iz prve ruke” namijenjen učenicama i učenicima srednjih strukovnih škola s ciljem poticanja čitanja.

Osim proširivanja horizonta autorima i autoricama suvremenih dramskih tekstova koje nemaju priliku čitati unutar lektirnog programa, cilj je kod ciljane skupine potaknuti i razviti vlastite kreativne afinitete prema pisanju, a svakako i prema kritičkom razmišljanju o pročitanom.

Program se sastoji od čitanja, analize i diskusije o pročitanom, razgovora s gostujućim autoricama i autorima te, u slučaju povoljne epidemiološke situacije, zajedničkog odlaska na predstave nastale prema pročitanim predlošcima. Izravna komunikacija s autorima i autoricama svakako je jedan od poticajnih faktora približavanja književnosti mladima, kao i demistifikacija samog procesa umjetničkog stvaralaštva te „generacijski“ bliskije im teme o kojima mladi autori i autorice progovaraju.

Metodologija provedbe programa bit će kombinacija sinkronih i asinkronih online aktivnosti (zoom susreti, zajednička platforma za razmjenu tekstova i mišljenja – zatvorene Facebook i Instagram grupe, „čitaonice“ u kojima bismo se osim tekstom koristili i video, audio i slikovnim materijalima u obradi tekstova).

Program radionica će se odvijati u obliku grupnih online susreta u tjednom ritmu, dok je završetak radionice predviđen za kraj studenog 2021. godine.

Voditeljice radionice su Nikolina Rafaj i Romana Brajša, a autorice i autori uključeni u projekt Dina Vukelić, Espi Tomičić, Ivan Penović, Ivana Vuković i Ivor Martinić.

 

Podijeli

Pročitaj druge vijesti

13. lipnja 2024.

Poznati dobitnici nagrade za dječju književnost i ilustraciju “Grigor Vitez” za 2023.

5. lipnja 2024.

Nagrađeni učenici osnovnih i srednjih škola na natječaju za najbolje videonajave knjiga

4. lipnja 2024.

Javni poziv za dodjelu nagrada najboljim knjižarama u Republici Hrvatskoj u 2024. godini