Prilagodba pristupačnosti

A

A

Predstavljanje hrvatske književnosti u sklopu Europskog paviljona na Sajmu knjiga u Madridu

1. lipnja 2023.

Podijeli

Ministarstvo kulture i medija u suradnji s Veleposlanstvom Republike Hrvatske u Madridu organiziralo je predstavljanje hrvatske književnosti u sklopu Europskog paviljona na Sajmu knjiga u Madridu.

Kroz razgovor o suvremenoj hrvatskoj, ali i europskoj književnoj sceni, Olja Savičević, Roman Simić i Dinko Telećan predstavili su vlastita djela namijenjena čitateljskoj publici svih uzrasta – od poezije i romana, preko kratkih priča do slikovnica i romana namijenjenih djeci. Nakon čitanja ulomaka njihovih djela na hrvatskom i španjolskom jeziku te razgovor s posjetiteljima, koji je moderirala Nikolina Židek, prevoditeljica i sveučilišna profesorica u Madridu, uslijedila je projekcija kratkih igranih filmova „Balavica“ Igora Mirkovića i „Trešnje“ Dubravke Turić snimljenih po pričama Olje Savičević.

U ime Ministarstva kulture i medija programu predstavljanja je prisustvovala voditeljica Službe za knjigu i nakladništvo Ministarstva kulture i medija Mihaela Majcen – Marinić. Programu su se pridružili prevoditelji hrvatske književnosti na španjolski jezik Luisa Garrido i Tihomir Pištelek te književnica Branka Primorac.

Sajam knjiga u Madridu (Feria del Libro) iznimno je popularan i posjećen kulturni događaj koji nudi prostor za neposredan pristup najnovijim izdanjima, autorima i izdavačima te promiče čitanje, znanja i vještine vezane uz književnosti i jezik. Tradicionalno se održava krajem svibnja, u najvećem madridskom parku Retiro.
Nakon uspjeha probnog izdanja 2022., ovogodišnje izdanje Europskog paviljona na Sajmu knjiga u Madridu održava se od 26. svibnja do 13. lipnja 2023. godine s više od 60 raznovrsnih aktivnosti.

Više o programu: https://www.ferialibromadrid.com/sobre-la-feria/

 

Podijeli

Pročitaj druge vijesti

13. lipnja 2024.

Poznati dobitnici nagrade za dječju književnost i ilustraciju “Grigor Vitez” za 2023.

5. lipnja 2024.

Nagrađeni učenici osnovnih i srednjih škola na natječaju za najbolje videonajave knjiga

4. lipnja 2024.

Javni poziv za dodjelu nagrada najboljim knjižarama u Republici Hrvatskoj u 2024. godini