Prilagodba pristupačnosti

A

A

Prednatjecanje u području taktilne slikovnice za slijepu i slabovidnu djecu

11. ožujka 2024.

Podijeli

Osnovna škola Pećine u Rijeci, Odjel i Knjižnica za djecu s oštećenjem vida unutar Škole ove su godine kontakt- ustanova međunarodne grupe Typhlo & Tactus koja svake druge godine organizira međunarodno natjecanje na području taktilne slikovnice za slijepu i slabovidnu djecu.

Ove se godine međunarodno natjecanje održava u Lublinu, Poljska 6., 7. i 8. listopada 2024. Međunarodnom natjecanju prethodi prednatjecanje unutar država koje sudjeluju na natjecanju, a pet radova koje ocjenjivački žiri ocijeni kao najbolje šalju se u Lublin.

Iz Osnovne škole Pećine pozivaju odgajatelje, učitelje, stručne suradnike, edukacijske rehabilitatore, umjetnike, roditelje i sve ostale zainteresirane za izradu ovakvih slikovnica da se odazovu na ovo prednatjecanje i pošalju nam svoje radove. Prve tri slikovnice na ovom natjecanju bit će nagrađene.

Napomena
Nije riječ o likovnom natječaju za učenike. Stoga se mole prijavitelji da se ne okušavaju u organiziranju akcija izrade taktilne slikovnice s djecom već da naprave slikovnice koje su rezultat osobnog rada, iskustva, znanja i kreativnosti, pritom se pridržavajući smjernica za izradu slikovnica.

Detaljne smjernice za izradu kvalitetnih taktilnih slikovnica>>>

Detaljna pravila natjecanja>>> 

Radove možete poslati ili osobno donijeti na adresu:

Osnovna škola Pećine
Odjel za djecu s oštećenjima vida
(za T&T prednatjecanje)
Šetalište 13. Divizije 25
51000 Rijeka

Radovi se ne potpisuju imenom i prezimenom autora, nego šifrom (peteroznamenkasti broj i riječ do sedam slova). Osobni podaci autora ili autorice slikovnice, odnosno ispunjena prijavnica za natjecanje (Entry form na  www.tactus.org ) šalju se/donose u zatvorenoj omotnici uz sam rad. Ocjenjivačko povjerenstvo dobiva omotnice tek nakon donesene konačne odluke.
Za više informacija, kao i za pravila natjecanja te smjernice za izradu taktilnih slikovnica obratite se na telefon Odjela za djecu s oštećenjima vida 051 690 241; 051 690 242 ili na e-mail adresu: javorka.milkovic@skole.hr;  tanja.supe@gmail.com

Natječaj će biti otvoren do 15. lipnja 2024., a ocjenjivačko povjerenstvo najbolje slikovnice odabrat će u periodu od 17. – 21. lipnja 2024. nakon čega će rezultati biti javno objavljeni.

PRAVILA NATJECANJA>>>


web1.os-pecine-ri.skole.hr
www.tactus.org
www.Ldqr.org

Podijeli

Pročitaj druge vijesti

26. travnja 2024.

100 knjiga digitalne audio biblioteke book&zvook

24. travnja 2024.

13. Noć knjige

22. travnja 2024.

Dobitnici nagrada za Dan hrvatske knjige