Prilagodba pristupačnosti

A

A

Poziv učenicima osnovnih i srednjih škola za njihove kreativne radove – videonajave knjiga u Godini čitanja

22. rujna 2021.

Podijeli

22. rujna 2021. – U 2021. Godini čitanja koju je Vlada Republike Hrvatske proglasila 31. prosinca 2020. te u skladu s Akcijskim planom Nacionalne strategije poticanja čitanja Ministarstvo kulture i medija objavilo je javni poziv osnovnim i srednjim školama za izradu video najave književnog djela po izboru.

Razvoj čitalačke pismenosti i poticaj čitateljima na aktivno i kritičko čitanje te razvoj čitalačke pismenosti djece i mladih temeljni su ciljevi Nacionalne strategije, a ovim se Pozivom pridonosi njihovom ostvarivanju.

Škole su pozvane prijaviti učeničke radove elektroničkim putem, slanjem popunjene prijavnice i poveznice na videorad objavljen na javno dostupnom mrežnom servisu (Vimeo, YouTube i sl.) uz dostavljenu lozinku (ako je potrebna) i bez ograničenja mogućnosti pregleda kako bi članovi prosudbenoga povjerenstva mogli nesmetano prosuditi radove.

Dvije su zasebne kategorije poziva: učenici osnovnih škola i učenici srednjih škola natječu se s videonajavom u trajanju od maksimalno 3 minute. Broj video radova koje škola može prijaviti nije ograničen.

Poveznice za pregled videoradova i ispunjenu prijavnicu škole trebaju poslati isključivo na adresu elektroničke pošte videonajava.knjige@min-kulture.hr do 1. prosinca 2021. godine.

Ministarstvo kulture i medija nagradit će razred iz kojeg dolazi nagrađeni učenik ili skupina učenika izletom s kulturno-umjetničkim programom, u dogovoru sa školom. Najbolji radovi prijavljeni na prošlogodišnjih Poziv nagrađenim su razredima donijeli posjet Zagrebu, Kazalištu Trešnja, Klubu Močvara, predstavu Tape, posjet Malom Lošinju i Muzeju Apoksiomena. Nagrađene radove u 2020. potražite na poveznici: Veliki odaziv i kreativnost učenika svjedoče o njihovom interesu za knjigu i književnost, ali i za filmski medij kao način izražavanja.

Javni poziv osnovnim i srednjim školama za videonajave knjiga – učeničke radove (Rok: 1. prosinca 2021.)

Podijeli

Pročitaj druge vijesti

11. travnja 2024.

Knjižnica u karlovačkoj Aquatici među top 7 najboljih zelenih knjižnica u svijetu

8. travnja 2024.

Tjedan dobre dječje knjige 2024. pred vratima

4. travnja 2024.

17. Festival dječje knjige kreće 11. travnja