Prilagodba pristupačnosti

A

A

Poziv učenicima osnovnih i srednjih škola za njihove kreativne radove – videonajave knjiga u Godini čitanja

22. rujna 2021.

Podijeli

22. rujna 2021. – U 2021. Godini čitanja koju je Vlada Republike Hrvatske proglasila 31. prosinca 2020. te u skladu s Akcijskim planom Nacionalne strategije poticanja čitanja Ministarstvo kulture i medija objavilo je javni poziv osnovnim i srednjim školama za izradu video najave književnog djela po izboru.

Razvoj čitalačke pismenosti i poticaj čitateljima na aktivno i kritičko čitanje te razvoj čitalačke pismenosti djece i mladih temeljni su ciljevi Nacionalne strategije, a ovim se Pozivom pridonosi njihovom ostvarivanju.

Škole su pozvane prijaviti učeničke radove elektroničkim putem, slanjem popunjene prijavnice i poveznice na videorad objavljen na javno dostupnom mrežnom servisu (Vimeo, YouTube i sl.) uz dostavljenu lozinku (ako je potrebna) i bez ograničenja mogućnosti pregleda kako bi članovi prosudbenoga povjerenstva mogli nesmetano prosuditi radove.

Dvije su zasebne kategorije poziva: učenici osnovnih škola i učenici srednjih škola natječu se s videonajavom u trajanju od maksimalno 3 minute. Broj video radova koje škola može prijaviti nije ograničen.

Poveznice za pregled videoradova i ispunjenu prijavnicu škole trebaju poslati isključivo na adresu elektroničke pošte videonajava.knjige@min-kulture.hr do 1. prosinca 2021. godine.

Ministarstvo kulture i medija nagradit će razred iz kojeg dolazi nagrađeni učenik ili skupina učenika izletom s kulturno-umjetničkim programom, u dogovoru sa školom. Najbolji radovi prijavljeni na prošlogodišnjih Poziv nagrađenim su razredima donijeli posjet Zagrebu, Kazalištu Trešnja, Klubu Močvara, predstavu Tape, posjet Malom Lošinju i Muzeju Apoksiomena. Nagrađene radove u 2020. potražite na poveznici: Veliki odaziv i kreativnost učenika svjedoče o njihovom interesu za knjigu i književnost, ali i za filmski medij kao način izražavanja.

Javni poziv osnovnim i srednjim školama za videonajave knjiga – učeničke radove (Rok: 1. prosinca 2021.)

Podijeli

Pročitaj druge vijesti

3. veljače 2023.

‘Zefir’ Drage Štambuka je prvo hrvatsko djelo prevedeno na azerbajdžanski jezik

31. siječnja 2023.

Svjetski dan čitanja naglas obilježava se 1. veljače

27. siječnja 2023.

Najavljeno prvo izdanje Panonskog festivala knjige