Prilagodba pristupačnosti

A

A

Povodom Godine čitanja Uprava šuma podružnice Karlovac uredila poučno-rekreativnu stazu Nikoliko brdo u Topuskom

8. studenoga 2021.

Podijeli

8. studenoga 2021. – Uprava šuma podružnica Karlovac uključila se u nacionalnu kampanju Godina čitanja, koju provodi Ministarstvo kulture i medije s ciljem promocije knjiga i kulture čitanja. U sklopu navedene kampanje uređena je poučno-rekreativna staza Nikoliko brdo u Topuskom, a postavljene su i šumske knjige sa citatima domaćih i svjetskih autora.

Uprava šuma podružnica Karlovac svoj doprinos poticanju čitanja kod djece, mladih i odraslih usmjerila je prema šumama te tako odabrani tekstovi, koji se nalazi u šumi u Topuskom, govore o šumi i prirodi.

-Da je cilj ostvaren pokazalo se već prvog dana otvorenja staze 20.10.2021. kad su mnogi posjetitelji bili privučeni knjigama. Ono što je najvažnije, knjige su izazvale oduševljenje i među djecom koja tek uče prva slova. Tajne, znanja i ljepotu koje nose knjige tek će upoznati, a njihov sadržaj, napisan tintom ili urezan u drvo, vrijedi tek kada ga se pročita. Na četiri postavljene šumske knjige našli su se citati Marije Jurić Zagorke, Josipa Pupačića, Turgenjeva, Walta Whitmana,  Lava Nikolajeviča Tolstoja, Jane Austin i  desetak drugih književnika, ističu iz Uprave šuma podružnice Karlovac.

Projekt uređenja poučno-rekreativnih staza Nikolino brdo financiran je iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj prema programu ruralnog razvoja 2014.-2020.

Podijeli

Pročitaj druge vijesti

27. rujna 2023.

U akciji ‘Dekica za snove’ koja promiče čitanje sudjelovalo 1700 djece

27. rujna 2023.

Bibliobusna služba otvorila male knjižnične kutke u Legradu i Rasinji

26. rujna 2023.

Roman ‘Sinovi, kćeri’ Ivane Bodrožić finalist ugledne nagrade Premio Rapallo