Prilagodba pristupačnosti

A

A

Poticanje čitanja u obitelji – ”Vrećice pričalice”

2. kolovoza 2022.

Podijeli

Od ožujka do srpnja 2022. u suradnji Knjižnice i čitaonice ''Fran Galović'' Koprivnica i Dječjeg vrtića ''Igra'' provodio se projekt poticanja čitanja u obitelji pod nazivom ''Vrećice pričalice''.

Ovaj projekt osmišljen je krajem 2019. u suradnji s Dječjim vrtićem ” Tratinčica”, a poslije toga proširio se i na Dječji vrtić ”Smiješak” i ”Igru”. Provodi se tako da se u Dječjem odjelu koprivničke knjižnice u suradnji s odgajateljima osmisle ”Vrećice pričalice” koje sadrže tematske slikovnice, priručnike, igračke i aktivnost prema dobi djeteta. One se zatim posuđuju djeci u vrtiću preko vikenda i čitaju zajedno u obitelji.
Ovakvi edukativno  paketi osmišljeni su s ciljem poticanje čitanja u obitelji od najranije dobi te poticanja dolaska svih članova obitelji u knjižnicu.

U DV ”Igra” sudjelovala je skupina ”Zmajići”, djeca u dobi od 5. i 6. godina, a u četiri mjeseca provođenja projekta posudili su ”Vrećice pričalice” 150 puta. Svaka vrećica sadržavala je dvije problemske slikovnice i jednu enciklopediju prilagođenu uzrastu djeteta. Ukupno je 26 djece i njihovih roditelja posudilo i pročitalo 450 knjiga. Prema riječima odgojiteljice Davorke Draganić ‘djeca su bila vrlo motivirana, crtala su i bilježila svoje doživljaje i dojmove ili pak u vrtiću komentirala tijekom okupljanja i razgovara o pročitanim knjigama koje su nazvali ”minute koje ne šute”. Roditelji su također pozitivno reagirali i podržavali projekt te zapisivali dojmove djece nakon čitanja’…

 

Podijeli

Pročitaj druge vijesti

13. lipnja 2024.

Poznati dobitnici nagrade za dječju književnost i ilustraciju “Grigor Vitez” za 2023.

5. lipnja 2024.

Nagrađeni učenici osnovnih i srednjih škola na natječaju za najbolje videonajave knjiga

4. lipnja 2024.

Javni poziv za dodjelu nagrada najboljim knjižarama u Republici Hrvatskoj u 2024. godini