Prilagodba pristupačnosti

A

A

Polaznici porečkog Ljetnog kampa u društvu terapeutskih pasa

27. lipnja 2023.

Podijeli

Tijekom ljetnih mjeseci Gradska knjižnica Poreč nastavlja s provođenjem aktivnosti „Pas(I)Ja’’, koja se sastoji od radionica terapeutskog čitanja sa psom, a osmišljena je u sklopu projekta „Na istoj strani(ci)", u partnerstvu s Gradom Porečom – Parenzo, koji je odobren u okviru europskog natječaja „Čitanjem do uključivog društva“.

Nova druženja s terapeutskim psima bit će organizirana u suradnji s društvom ‘Naša djeca’ Poreč u okviru Ljetnog kampa. Prvi susret na redu je 30. lipnja, a zatim 1. srpnja.

Cilj ovih radionica je razvoj komunikacijskih kompetencija i vještina čitanja kod djece s poteškoćama u čitanju i razvijanju socijalnih vještina uz pomoć registriranih terapijskih timova – psa i njegovog voditelja.

„Na istoj strani(ci)“, projekt Gradske knjižnice Poreč u partnerstvu s Gradom Porečom – Parenzo, odobren je u okviru europskog natječaja „Čitanjem do uključivog društva“ te se financira u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014. – 2020. Europske Unije iz europskog socijalnog fonda: 85 % sredstava osigurano je iz Europskog socijalnog fonda, a 15 % Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.

www.knjiznicaporec.hr

 

Podijeli

Pročitaj druge vijesti

13. lipnja 2024.

Poznati dobitnici nagrade za dječju književnost i ilustraciju “Grigor Vitez” za 2023.

5. lipnja 2024.

Nagrađeni učenici osnovnih i srednjih škola na natječaju za najbolje videonajave knjiga

4. lipnja 2024.

Javni poziv za dodjelu nagrada najboljim knjižarama u Republici Hrvatskoj u 2024. godini