Prilagodba pristupačnosti

A

A

Početak provedbe projekta „Radost čitanja“

18. listopada 2021.

Podijeli

18. listopada 2021. – U Godini čitanja, Samostalna narodna knjižnica Gospić današnjom je konferencijom obilježila početak provedbe projekta „Radost čitanja“ koji će joj ponajprije omogućiti nabavu i opremanje bibliobusa - pokretne knjižnice za redovito raznošenje i posudbu knjiga i u najudaljenijim naseljima Ličko-senjske županije

 

Najavljene su brojne zanimljive aktivnosti, književne susrete s piscima za djecu i odrasle te radionica čitanja za pojedine skupine: od radionica za djecu, preko onih za osobe s invaliditetom, za starije osobe, i pripadnike nacionalnih manjina do radionica za nezaposlene.

Jedan je to od projekata čiji je glavni cilj povećanje socijalne uključenosti pripadnika određenih skupina kroz razvoj čitalačke pismenosti. Financiran je putem Poziva „Čitanjem do uključivog društva“ u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014.-2020. Europskog socijalnog fonda. Za financiranje 12 projekata, knjižnicama u Splitu, Hrvatskoj Kostajnici, Virovitici, Vinkovcima, Gospiću, Poreču, Karlovcu, Vrpolju, Čakovcu, Novom Marofu, Lekeniku i Bjelovaru dodijeljena su bespovratna sredstva u iznosu od 35 milijuna kuna.

Na konferenciji su sudjelovale koordinatorica Nacionalne strategije poticanja čitanja i voditeljica programa Ruksak (pun) kulture Maja Zrnčić i voditeljica Službe za knjigu i nakladništvo Ministarstva kulture i medija Mihaela Majcen Marinić.

https://snk-gospic.hr/

Podijeli

Pročitaj druge vijesti

11. travnja 2024.

Knjižnica u karlovačkoj Aquatici među top 7 najboljih zelenih knjižnica u svijetu

8. travnja 2024.

Tjedan dobre dječje knjige 2024. pred vratima

4. travnja 2024.

17. Festival dječje knjige kreće 11. travnja