Prilagodba pristupačnosti

A

A

Početak projekta Komfortacije

16. srpnja 2021.

Podijeli

srpanj 2021. – U sklopu Javnog poziva za predlaganje programa koji potiču čitanje i razvoj publike platforma Culture Hub Croatia u suradnji s radiom KLFM započinje provedbu projekta Komfortacije

Projekt Komfortacije fokusiran je na kreiranje osjećaja udobnosti i kolektivne sigurnosti – tekst (književni, teorijski) se u ovom slučaju otkriva kao polazišna točka za oblikovanje mehanizama nošenja s tugom s kojom smo suočeni danas. Kroz mjesečne čitalačke grupe i radijske emisije, tjedne newslettere te performativne radionice, projekt suprotstavlja tzv. teorije udobnosti takozvanim teorijama straha i tako potiče sudionike i širu publiku da čitanjem ispune svoju svakodnevicu, pronađu utjehu i inspiraciju. Više informacija možete saznati na službenoj web stranici projekta.

Provedba projekta započinje krovnom temom za srpanj – temom svakodnevice, koja će biti razrađena kroz čitalačke grupe: čitanje i razgovor o odabranom književnom djelu, radijsku emisiju i tjedne newslettere.

Prva čitalačka grupa sastat će se u ponedjeljak 26. srpnja s početkom u 20 sati, u dnevnom boravku kreativnog hub-a Prostor na adresi Plančićeva 2, Split. Na čitalačkoj grupi razgovor će biti posvećen romanu Monàda autorice Sane Perić, a koji je dostupan za besplatno preuzimanje i čitanje na poveznici.

Zainteresirani sudionici mogu se prijaviti putem poveznice: prijava na prvu čitalačku grupu

Radijske emisije u sklopu projekta Komfortacije emitirat će se mjesečno na community radiju KLFM. Prva emisija obrađuje temu svakodnevice u dnevničkoj prozi, a možete je poslušati u petak, 16. srpnja u terminu od 16 do 17 sati.

Od nedjelje, 18. srpnja u sklopu projekta kreću i tjedni newsletteri „Impulsi udobnosti“, kratki podsjetnik na važnost odvajanja vremena za čitanje. Svrha ovakvih tjednih „impulsa“ književnosti i različitih multimedijalnih sadržaja, poticanje je pojedinaca na usporavanje kao odgovor na osjećaj nesigurnosti i straha koji trenutačna situacija uzrokuje kod osobe. Svi zainteresirani mogu se pretplatiti na poveznici.

Podijeli

Pročitaj druge vijesti

13. lipnja 2024.

Poznati dobitnici nagrade za dječju književnost i ilustraciju “Grigor Vitez” za 2023.

5. lipnja 2024.

Nagrađeni učenici osnovnih i srednjih škola na natječaju za najbolje videonajave knjiga

4. lipnja 2024.

Javni poziv za dodjelu nagrada najboljim knjižarama u Republici Hrvatskoj u 2024. godini