Prilagodba pristupačnosti

A

A

Početak projekta Komfortacije

16. srpnja 2021.

Podijeli

srpanj 2021. – U sklopu Javnog poziva za predlaganje programa koji potiču čitanje i razvoj publike platforma Culture Hub Croatia u suradnji s radiom KLFM započinje provedbu projekta Komfortacije

Projekt Komfortacije fokusiran je na kreiranje osjećaja udobnosti i kolektivne sigurnosti – tekst (književni, teorijski) se u ovom slučaju otkriva kao polazišna točka za oblikovanje mehanizama nošenja s tugom s kojom smo suočeni danas. Kroz mjesečne čitalačke grupe i radijske emisije, tjedne newslettere te performativne radionice, projekt suprotstavlja tzv. teorije udobnosti takozvanim teorijama straha i tako potiče sudionike i širu publiku da čitanjem ispune svoju svakodnevicu, pronađu utjehu i inspiraciju. Više informacija možete saznati na službenoj web stranici projekta.

Provedba projekta započinje krovnom temom za srpanj – temom svakodnevice, koja će biti razrađena kroz čitalačke grupe: čitanje i razgovor o odabranom književnom djelu, radijsku emisiju i tjedne newslettere.

Prva čitalačka grupa sastat će se u ponedjeljak 26. srpnja s početkom u 20 sati, u dnevnom boravku kreativnog hub-a Prostor na adresi Plančićeva 2, Split. Na čitalačkoj grupi razgovor će biti posvećen romanu Monàda autorice Sane Perić, a koji je dostupan za besplatno preuzimanje i čitanje na poveznici.

Zainteresirani sudionici mogu se prijaviti putem poveznice: prijava na prvu čitalačku grupu

Radijske emisije u sklopu projekta Komfortacije emitirat će se mjesečno na community radiju KLFM. Prva emisija obrađuje temu svakodnevice u dnevničkoj prozi, a možete je poslušati u petak, 16. srpnja u terminu od 16 do 17 sati.

Od nedjelje, 18. srpnja u sklopu projekta kreću i tjedni newsletteri „Impulsi udobnosti“, kratki podsjetnik na važnost odvajanja vremena za čitanje. Svrha ovakvih tjednih „impulsa“ književnosti i različitih multimedijalnih sadržaja, poticanje je pojedinaca na usporavanje kao odgovor na osjećaj nesigurnosti i straha koji trenutačna situacija uzrokuje kod osobe. Svi zainteresirani mogu se pretplatiti na poveznici.

Podijeli

Pročitaj druge vijesti

3. veljače 2023.

‘Zefir’ Drage Štambuka je prvo hrvatsko djelo prevedeno na azerbajdžanski jezik

31. siječnja 2023.

Svjetski dan čitanja naglas obilježava se 1. veljače

27. siječnja 2023.

Najavljeno prvo izdanje Panonskog festivala knjige