Prilagodba pristupačnosti

A

A

Ovogodišnji Interliber potvrdio interes za knjigu i čitanje

14. studenoga 2021.

Podijeli

14. studenog 2021. – Više od 100 milijuna kuna uloženo je u Godini čitanja u knjigu, izdavaštvo, knjižnice, bibliobuse, poticanje čitanja od najranije dobi, dostupnosti knjige i čitanja svima. U Godini čitanja na Zagrebački velesajam se vratio i Interliber – sajam knjiga, koji je u prvih pet dana posjetilo 42 tisuće ljudi, i potvrdio interes publike za knjigu i čitanje.

 

Više od pedeset tisuća ljudi posjetit će ovogodišnji Interliber – sajam knjiga koji su danas obišli i predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković te ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, ministar znanosti Radovan Fuchs i ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman.

Čestitajući organizatorima na dobroj organizaciji i brizi za sigurnosti posjetitelja, Predsjednik Vlade Plenković izrazio je zadovoljstvo što se Interliber održao kao tradicionalna, referentna točka hrvatskog izdavaštva. Dodao je kako su razgovori s brojnim izdavačima bili vrlo optimistični, jer unatoč pandemiji koja je ugrozila sve sfere života, pa tako i izdavaštvo, rezultati su bolji nego što su očekivali.
„Situacija nije idealna“, istaknuo je premijer, te izrazio dojam da su nakladnici vrlo zadovoljni, jer smo zajedničkim naporima omogućili da se prebrodi kriza. Za održavanje Interlibera izdvojeno je 250 tisuća kuna, a kroz Godinu čitanja više od 100 milijuna kuna uloženo je u u knjigu, izdavaštvo, knjižnice, bibliobuse, poticanje čitanja od najranije dobi, dostupnosti knjige i čitanja svima, podsjetio je premijer te dodao kako će Vlada nastaviti ulagati u kulturu, obrazovanje i znanost. „Zajedno s ministrima unutarnjih, vanjskih i europskih poslova, znanosti i obrazovanja, te ministricom kulture i medija, Vlada ovim šalje snažnu poruku koliko je knjiga važna i koliko je čitanje dobro,“, zaključio je premijer preporučivši da u blagdanima pred nama svatko može svojim najmilijima pokloniti knjigu kako bismo svi zajedno potaknuli čitanje u Hrvatskoj, jer narod bez kulture nema identiteta.

Podijeli

Pročitaj druge vijesti

27. rujna 2023.

U akciji ‘Dekica za snove’ koja promiče čitanje sudjelovalo 1700 djece

27. rujna 2023.

Bibliobusna služba otvorila male knjižnične kutke u Legradu i Rasinji

26. rujna 2023.

Roman ‘Sinovi, kćeri’ Ivane Bodrožić finalist ugledne nagrade Premio Rapallo