Prilagodba pristupačnosti

A

A

Otvorenje ‘Pričozemske’ – prve dječje knjižare u Zagrebu

3. lipnja 2022.

Podijeli

Nakon gotovo trideset godina u izdavaštvu, Ibis grafika proširila je polje djelovanja. Na Ravnicama, na platou skrivenom među stambenim zgradama, nalazi se 'Pričozemska' - prva dječja knjižara u Zagrebu. Svečano otvorenje 'Pričozemske' će se održati 3. lipnja, s početkom u 18 sati!

Uz naslove Ibis grafike, tamo se mogu pronaći i birani naslovi ostalih izdavača, pri čemu je naglasak stavljen na kvalitetnu modernu dječju književnost i nagrađivane autore i ilustratore. U ponudi knjižare nalaze se i edukativne igračke, didaktičke igre hrvatskih proizvođača i dizajnera, kao i brojne sitnice za kreativne poklone.

Ipak, prostor knjižare zamišljen je kao više od samo trgovine. S izoliranim kutkom za čitanje i dječjim stolovima koji pozivaju na crtanje, to je mjesto za učenje i druženje. Već je sada, nepunih mjesec dana od otvaranja, „Pričozemska“ popularna među djecom iz susjedstva, koja su svakodnevni gosti i redovito prelistaju svaku novu slikovnicu čim stigne na police.

A budući da se dobar glas daleko čuje, na čitaonice, radionice i igraonice u dječju knjižaru polako pristižu djeca iz cijelog grada. Najmanje jedanput tjedno „Pričozemska“ se pretvara u glasno mjesto, prepuno smijeha, zabave i nezaustavljivih dječjih pitanja, gdje svima postaje jasno da se u slikovnicama skrivaju najljepši svjetovi, kao i da kroz čitanje rastemo. Čak i ako mislimo da smo posve odrasli.

Organizatori su za otvorenje pripremili zabavan program koji uključuje njihov uspješan projekt Zalogaj palačinke, zalogaj slikovnice. Tu je i popust od 20% na sva izdanja Ibis grafike, a na svečanom otvorenju organizirano je i druženje s njihovim autorima i ilustratorima Jelenom Pervan, Ivom Bezinović-Haydon, Krešimirom Krnicem i Anom Vujasić.

 

Podijeli

Pročitaj druge vijesti

13. lipnja 2024.

Poznati dobitnici nagrade za dječju književnost i ilustraciju “Grigor Vitez” za 2023.

5. lipnja 2024.

Nagrađeni učenici osnovnih i srednjih škola na natječaju za najbolje videonajave knjiga

4. lipnja 2024.

Javni poziv za dodjelu nagrada najboljim knjižarama u Republici Hrvatskoj u 2024. godini