Prilagodba pristupačnosti

A

A

Otvorenje Centra za poticanje rane pismenosti u Karlovcu

3. travnja 2023.

Podijeli

U ponedjeljak, 3. travnja, u Gradskoj knjižnici 'Ivan Goran Kovačić' Karlovac, na Odjelu za djecu i mladež održat će se otvorenje Centra za poticanje rane pismenosti i 'čitateljskog gnijezda'.

Karlovačka knjižnica otvorit će inovativni Centar za poticanje rane pismenosti na Odjelu za djecu i mladež koji će funkcionirati kao županijski centar. U Centru će se održavati predavanja, radionice, webinari za knjižničare, odgojitelje, roditelje, a poticat će se suradnja s pedijatrima, odgojno-obrazovnim i zdravstvenim ustanovama, nakladnicima i medijima. Bit će to prvi centar takve vrste u Hrvatskoj otvoren s ciljem da Knjižnica postane kulturno i informacijsko središte koje povezuje sve važnije stručnjake i organizacije koje rade na dobrobit djece u zajednici.

Organizator događanja je Gradska knjižnica „Ivan Goran Kovačić” Karlovac – Matična razvojna služba Karlovačke županije uz podršku Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, a provodi se povodom 10. obljetnice prve nacionalne kampanje za promicanje čitanja naglas djeci od rođenja „Čitaj mi!“ i Međunarodnog dana dječje knjige (2. travnja).

Opširnije…

Podijeli

Pročitaj druge vijesti

11. travnja 2024.

Knjižnica u karlovačkoj Aquatici među top 7 najboljih zelenih knjižnica u svijetu

8. travnja 2024.

Tjedan dobre dječje knjige 2024. pred vratima

4. travnja 2024.

17. Festival dječje knjige kreće 11. travnja