Prilagodba pristupačnosti

A

A

Otvorena izložba „Predmet: Hrvatski“

11. studenoga 2021.

Podijeli

11. studenoga 2021. – U organizaciji Odsjeka za kroatistiku Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu u suradnji s Hrvatski Školski Muzej i Hrvatskim filološkim društvom, u Galerija Klovićevi dvori otvorena je izložba „Predmet: Hrvatski“ autorica Ane Ćavar i Lahorke Plejić Poje.

 

Izložbu koja predstavlja različite segmente nastavnoga predmeta u hrvatskim školama od samih početaka do najnovije reforme, otvorio je izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića i ministrice Nine Obuljen Koržinek, državni tajnik Ivica Poljičak.

Citirajući stihove pjesnika Drage Ivaniševića „Hrvatska je riječ koju naučih od majke i ono u riječi mnogo dublje od riječi“, Poljičak je posebno istaknuo koliko je jezik snažna poveznica čovjeka s vlastitim porijeklom i identitetom.

Oni koji se žele vratiti u prošlost, na izložbi će moći sjesti u školske klupe u kakvima su sjedili učenici u učionicama prije više od sto godina, a oni koji su skloniji suvremenoj tehnologiji moći će svoje znanje provjeriti i nadopuniti digitalnim interaktivnim sadržajima.

Podijeli

Pročitaj druge vijesti

13. lipnja 2024.

Poznati dobitnici nagrade za dječju književnost i ilustraciju “Grigor Vitez” za 2023.

5. lipnja 2024.

Nagrađeni učenici osnovnih i srednjih škola na natječaju za najbolje videonajave knjiga

4. lipnja 2024.

Javni poziv za dodjelu nagrada najboljim knjižarama u Republici Hrvatskoj u 2024. godini