Prilagodba pristupačnosti

A

A

Otvorena izložba „Predmet: Hrvatski“

11. studenoga 2021.

Podijeli

11. studenoga 2021. – U organizaciji Odsjeka za kroatistiku Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu u suradnji s Hrvatski Školski Muzej i Hrvatskim filološkim društvom, u Galerija Klovićevi dvori otvorena je izložba „Predmet: Hrvatski“ autorica Ane Ćavar i Lahorke Plejić Poje.

 

Izložbu koja predstavlja različite segmente nastavnoga predmeta u hrvatskim školama od samih početaka do najnovije reforme, otvorio je izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića i ministrice Nine Obuljen Koržinek, državni tajnik Ivica Poljičak.

Citirajući stihove pjesnika Drage Ivaniševića „Hrvatska je riječ koju naučih od majke i ono u riječi mnogo dublje od riječi“, Poljičak je posebno istaknuo koliko je jezik snažna poveznica čovjeka s vlastitim porijeklom i identitetom.

Oni koji se žele vratiti u prošlost, na izložbi će moći sjesti u školske klupe u kakvima su sjedili učenici u učionicama prije više od sto godina, a oni koji su skloniji suvremenoj tehnologiji moći će svoje znanje provjeriti i nadopuniti digitalnim interaktivnim sadržajima.

Podijeli

Pročitaj druge vijesti

27. rujna 2023.

U akciji ‘Dekica za snove’ koja promiče čitanje sudjelovalo 1700 djece

27. rujna 2023.

Bibliobusna služba otvorila male knjižnične kutke u Legradu i Rasinji

26. rujna 2023.

Roman ‘Sinovi, kćeri’ Ivane Bodrožić finalist ugledne nagrade Premio Rapallo