Prilagodba pristupačnosti

A

A

Online stručni skup o prijevodnoj književnosti

14. listopada 2021.

Podijeli

14. listopada 2021. – Odjel za jezikoslovne i poredbene kulturološke studije Sveučilišta Ca' Foscari iz Venecije okupio je profesionalne prevoditelje, sveučilišne profesore, talijanske izdavače i studente na online stručnom skupu o prijevodnoj književnosti.

Prvi u nizu okruglih stolova organiziran je s ciljem istraživanja mogućnosti što učinkovitije promidžbe prijevodne književnosti na talijanskom izdavačkom tržištu, s fokusom na prijevode djela hrvatske i srpske književnosti.

Posebna savjetnica ministrice Nine Obuljen Koržinek, Dubravka Đurić Nemec predstavila je model potpora i druge mogućnosti koje Ministarstvo kulture i medija RH pruža talijanskim i drugim stranim nakladnicima, kao i promidžbu prijevoda hrvatskih autora na talijanskom tržištu. Posebno je istaknula inicijativu Godine čitanja i aktivnosti koje se provode s ciljem poticanja čitanja te uputila talijanske izdavače na korištenje mrežne stranice www.croatian-literature.hr te Baze prijevoda hrvatske knjiženosti Ministarstva.

U vrlo živoj raspravi sudjelovali su brojni stručnjaci, a izneseni su i zanimljivi prijedlozi kako poboljšati cirkulaciju prijevoda autora na talijanskom izdavačkom tržištu. Osobitu je pozornost privukla prezentacija mrežne stranice www.croatian-literature.hr te vrijednost informacija i uvida u hrvatsku književnost koju ona pruža.

Podijeli

Pročitaj druge vijesti

11. travnja 2024.

Knjižnica u karlovačkoj Aquatici među top 7 najboljih zelenih knjižnica u svijetu

8. travnja 2024.

Tjedan dobre dječje knjige 2024. pred vratima

4. travnja 2024.

17. Festival dječje knjige kreće 11. travnja