Prilagodba pristupačnosti

A

A

”Olimpijada čitanja 2022.” u koprivničkoj knjižnici

2. kolovoza 2022.

Podijeli

Knjižnica i čitaonica ''Fran Galović'' Koprivnica tijekom školskih praznika provodi ljetni izazov čitanja za djecu, - popularnu ''Olimpijadu čitanja''.

Program je namijenjen djeci od 1. do 4. razreda osnovnih škola s ciljem da ih se motivira za čitanje iz užitka, da usavrše vještine čitanja i razumijevanja pročitanog te steknu bolje samopouzdanje kada krenu na jesen u školu. Ovaj program provodi se sedam godina zaredom. Postao je vrlo popularan među djecom pa se svake godine sve više djece uključuje i postižu se sve bolji i bolji rezultati.

Ove godine ”Olimpijada čitanja” započela je 21. 6. 2022. i trajat će do 31. 8., a učenici su vrlo zainteresirani i ponovno nas pozitivno iznenađuju.

Dnevnici čitanja, mašta i komentari o pročitanim knjigama mogu se pogledati na web stranici Olimpijade.

Prijavilo se ukupno 216 učenika od 1. do 4. razreda. Aktivno ih je do sada sudjelovalo 186, a pročitali su ukupno 1817 knjiga što je više za 43% u odnosu na prošlu godinu. U prosjeku 9,8 knjiga po sudioniku u samo mjesec dana što je opet za 3 više u prosjeku uspoređujući s istim razdobljem prošle godine. Do kraja provođenja programa ostalo je još mjesec dana tako da se nadamo još boljim rezultatima, a ono što nas još više raduje je zadovoljstvo naših malih korisnika, stvaranje ljubavi prema knjizi i čitanju i podrška cijele obitelji i zajednice.

https://www.knjiznica-koprivnica.hr/

Teo

 

 

Podijeli

Pročitaj druge vijesti

27. rujna 2023.

U akciji ‘Dekica za snove’ koja promiče čitanje sudjelovalo 1700 djece

27. rujna 2023.

Bibliobusna služba otvorila male knjižnične kutke u Legradu i Rasinji

26. rujna 2023.

Roman ‘Sinovi, kćeri’ Ivane Bodrožić finalist ugledne nagrade Premio Rapallo