Prilagodba pristupačnosti

A

A

Okrugli stol o važnosti čitanja 12. svibnja u GKMM Split

5. svibnja 2023.

Podijeli

Okrugli stol o važnosti čitanja koji će se održati u petak 12. svibnja u velikoj dvorani Središnjice Gradske knjižnice Marka Marulića Split organiziraju Splitsko-dalmatinska županija i Gradska knjižnica Marka Marulića Split u sklopu EU projekta „Za dobre vibre – čitaj libre“ kao dio javne kampanje podizanja svijesti o važnosti čitanja.

U sklopu okruglog stola želi se istaknuti važnost čitanja kod djece, mladih i odraslih kako bi ih se potaknulo na kritičko razmišljanje, na usmeno i pismeno izražavanje, kao i da bi se općenito unaprijedila kvaliteta njihova života. Na okruglom stolu sudjelovat će izlagači iz različitih područja obrazovanja koji će iznositi vlastite teze o važnosti čitanja i zašto smatraju da je to bitno poticati od najranijih nogu, navodeći pritom i neka osobna iskustva iz prakse, a koja su stekli kao rezultat dugogodišnjeg rada s djecom, mladima, ali i odraslima.

Projekt “Za dobre vibre – čitaj libre” za cilj ima razvoj čitalačke kulture i pismenosti na području Splitsko-dalmatinske županije uspostavom bibliobusne službe koja će omogućiti pristup knjizi svima koji nemaju dostupne knjižnice na području svoje općine ili grada, kao i promicanju i popularizaciji čitalačke kulture posebice u populaciji osoba mlađih od 25 godina, starijih od 54 te osoba s invaliditetom te kroz navedene aktivnosti doprinijeti povećanju socijalne uključenosti navedenih ciljnih skupina projekta.

Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda. Nositelj projekta je Gradska knjižnica Marka Marulića Split, a partner je Splitsko-dalmatinska županija. Razdoblje provedbe projekta je od 16.09.2021. do 16.09.2023. godine. Ukupna vrijednost projekta je 3.938.232,95 HRK od čega je 3.347.498,01 HRK sufinancirano iz sredstava Europske unije iz Europskog socijalnog fonda, a 590.734,94 HRK iz Državnog proračuna Republike Hrvatske.

https://www.gkmm.hr/

 

Podijeli

Pročitaj druge vijesti

26. travnja 2024.

100 knjiga digitalne audio biblioteke book&zvook

24. travnja 2024.

13. Noć knjige

22. travnja 2024.

Dobitnici nagrada za Dan hrvatske knjige