Prilagodba pristupačnosti

A

A

Održana završna svečanost Nacionalnoga kviza za poticanje čitanja

17. studenoga 2021.

Podijeli

17. studenog 2021. – U Godini čitanja više je od 2210 učenika iz 46 narodnih knjižnica te 213 osnovnih škola iz Hrvatske i iz Subotice sudjelovalo na Nacionalnom kvizu za poticanje čitanja.

Uz čestitke pobjednicima, pohvala ide i svim učenicima koji su sudjelovali na ovogodišnjem kvizu te pokazali veliki interes za domaću književnost kao i ljubav prema čitanju!
Izaslanica ministrice Nine Obuljen Koržinek, koordinatorica Nacionalne strategije poticanja čitanja Maja Zrnčić, na svečanosti u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici istaknula je kako je u Godini čitanja, uz programe namijenjene svim dobnim skupinama, posebna pozornost usmjerena na djecu i mlade kao i razvoj najmlađe publike te stoga izrazila zadovoljstvo zbog velikog odaziva na ovogodišnje izdanje Kviza.
Na svečanosti je održana i modna revija kao završni dio projekta „Odijelo za čitanje“ koji Knjižnice grada Zagreba provode u suradnji sa Školom za modu i dizajn, a koji je Ministarstvo kulture i medija financiralo putem Poziva za dodjelu potpora programima koji potiču čitanje i razvoj čitateljske publike u kulturi u RH u 2021. godini.

Podijeli

Pročitaj druge vijesti

27. siječnja 2023.

Najavljeno prvo izdanje Panonskog festivala knjige

25. siječnja 2023.

Online brošura ‘Za dobre vibre – čitaj libre’ – Ajmo čitat!

24. siječnja 2023.

Poziv učenicima osnovnih i srednjih škola za videonajave knjiga