Prilagodba pristupačnosti

A

A

Objavljeni pobjednici 55. Večernjakovog natječaja za kratku priču

19. studenoga 2021.

Podijeli

19. studenog 2021. – U Godini čitanja na 55. natječaj Večernjakove kratke priče za nagradu Ranko Marinković pristiglo je 876 kratkih priča kako već dobro poznatih imena hrvatske proze tako i novih, mladih autora, od kojih su u subotnjem prilogu Večernjeg lista – magazinu „Obzor“ čitatelji mogli pročitati 54 priče.

 

U povodu 55. dodjele Večernjakove nagrade koja nosi ime velikana hrvatske književnosti, Ranka Marinkovića, ministrica kulture i medija dr. sc. Nina Obuljen Koržinek uputila je prigodnu video-poruku, čestitavši prije svega svima onima koji su pridonijeli da se ta posebna nagrada održi više od pola stoljeća. Podsjetila je naime, kako je nagrada Večernjeg lista za kratku priču pokrenuta prije mnogih drugih sličnih natječaja u Europi te tako omogućila mnogim hrvatskim etabliranim, ali i mnogim mladim, nepoznatim književnicima da upravo kroz taj natječaj i formu kratke priče pronađu put do čitateljske publike.

Uz čestitke dobitnicima ministrica je izrazila podršku Ministarstva kulture i medija Večernjakovom natječaju koji njegujući kratku priču iz godine u godinu privlači veliki broj autora te predstavlja veliki doprinos hrvatskoj kulturi i kulturi čitanja.

Ovogodišnji dobitnici nagrade su Kristina Gavran s pričom Potpis, Mario Brkljačić s pričom Otok te Marko Gregur s pričom Naše drugo, starije dijete. 
Večernji list dodijelio nagrade: Potpis Kristine Gavran najbolja je kratka priča

Podijeli

Pročitaj druge vijesti

25. studenoga 2022.

Promocija talijanskog izdanja romana ‘Crvena voda’ Jurice Pavičića u Udinama

24. studenoga 2022.

28. Sa(n)jam knjige u Istri

24. studenoga 2022.

Europska deklaracija o digitalnoj pismenosti kao temeljnom pravu djeteta