Prilagodba pristupačnosti

A

A

Otvoren Međunarodni sajam knjiga u Leipzigu

28. travnja 2023.

Podijeli

Najveća manifestacija knjige u Njemačkoj i jedan od najvećih književnih sajmova na svijetu - Međunarodni sajam knjiga u Leipzigu vratio se nakon tri godine neodržavanja zbog pandemije koronavirusa, s bogatim programom od 27. do 30. travnja 2023. godine. Hrvatska se na sajmu predstavlja nacionalnim štandom te autorskim programima u suradnji s međunarodnom književnom mrežom Traduki.

Od hrvatskih autora publika će ondje imati priliku upoznati Tatjanu Gromaču i Marka Pogačara čije su nagrađivane knjige prevedene na njemački jezik.

Na nacionalnom štandu bit će dostupna i druga nova izdanja domaćih autora – Marka Gregura, Damira Karakaša, Ivane Šojat, Roberta Perišića, Zorana Ferića… kao i knjige nedavno preminule Dubravke Ugrešić. Također, Hrvatska će se predstaviti i knjigama namijenjenima djeci i mladima među kojima su slikovnice Agate Lučić nagrađene na Sajmu knjiga u Bologni.

U petak, 28. travnja u poslijepodnevnim satima bit će proglašeno pet finalista i dobitnik Europske književne nagrade (EUPL), u čijoj je ovogodišnjoj konkurenciji hrvatska predstavnica, mlada pjesnikinja Martina Vidaić s romanom Stjenice https://www.euprizeliterature.eu/.

Na sajmu se istovremeno održava i Manga-Comic-Con, dok će gradski prostori zaživjeti festivalskim programom Leipzig liest https://www.leipziger-buchmesse.de/en/experience/leipzig-reads/ueber-leipzig-liest/.

Podijeli

Pročitaj druge vijesti

27. rujna 2023.

U akciji ‘Dekica za snove’ koja promiče čitanje sudjelovalo 1700 djece

27. rujna 2023.

Bibliobusna služba otvorila male knjižnične kutke u Legradu i Rasinji

26. rujna 2023.

Roman ‘Sinovi, kćeri’ Ivane Bodrožić finalist ugledne nagrade Premio Rapallo