Prilagodba pristupačnosti

A

A

Nagrada ”Predrag Matvejević” za 2023. godinu Robertu Perišiću

23. listopada 2023.

Podijeli

Ove je godine u iznimno jakoj konkurenciji između 120 pristiglih knjiga, proze, poezije, eseja pa i kazališnih komada, za pobjednicu književne nagrade 'Predrag Matvejević' odabrana knjiga 'Brod za Issu' Roberta Perišića.

Usprkos zaista kvalitetnim djelima raznih književnih vrsta, dugom čitanju i vijećanju oko finalista, vjetropirni je pripovjedač ovog romana svoju lađu nježno dopuhao valima vremena i Mediterana, te je usidrio vješto uz Brevijar… Stoga je ovogodišnji žiri nagrade, u sastavu Elvedin Nezirović, Andrea Grgić i Suzana Matvejević, jednoglasno odabrao baš ovu knjigu.

Podrobniji prikazi i obrazloženja, kao i svečano uručenje nagrade održat će se u kazalištu Gavella u Zagrebu, 4.11. u 12 sati (podne), u prisustvu autora, članova žirija i brojnih finalista, uzvanika i prijatelja književnosti.

Nakon dodjele, oko 13 sati, bit će prikazana i predstava ‘Do viđenja na nebu’, prema Razgovorima s Krležom, u režiji Ivana Planinića.

Književnu nagradu ”Predrag Matvejević ”dodjeljuju Suzana Matvejević, KIC Zagreb, PEN centar Hrvatska i Radio Gornji Grad.

 

Podijeli

Pročitaj druge vijesti

26. travnja 2024.

100 knjiga digitalne audio biblioteke book&zvook

24. travnja 2024.

13. Noć knjige

22. travnja 2024.

Dobitnici nagrada za Dan hrvatske knjige