Prilagodba pristupačnosti

A

A

Na istoj strani(ci) s Janom Prević Finderle i porečkim srednjoškolcima

29. ožujka 2023.

Podijeli

Učenici Srednje škole Mate Balote i Turističko-ugostiteljske škole Antuna Štifanića iz Poreča, članovi čitateljskog kluba M&M, obilježit će Svjetski dan poezije u sklopu projekta „Na istoj strani(ci) – Uzmi knjigu u svoje ruke“ u društvu s Janom Prević Finderle.

Jana Prević Finderle, rođena Daruvarčanka sa stalnom adresom u Pazinu, arhitektica po struci, zaljubljenica je u planinarenje i putovanja. Njezini su radovi objavljivani u nizu časopisa; „Tema“, „Poezija“, „Zarez“, „Forum“, „Nova Istra“ te na raznim blogovima i internetskim stranicama posvećenima književnosti. U suautorstvu s Marijom Bogeljić potpisuje zbirku poezije „Šum mladosti“, a autorica je i samostalne zbirke poezije „Ti još pričaš o nogometu“ te proznih knjiga „Most od sedre“ i „Herbarij, priče o biljkama“.

Djetinjstvo i put odrastanja, putovanja i obiteljska druženja, knjige i čitanje, samo su neki od segmenata koji su oblikovali stvaralaštvo Jane Prević Finderle. Svoju životnu priču, kroz pjesme začinjene prozom, porečkim će srednjoškolcima predstaviti u petak, 31. ožujka 2023. godine u 12 sati na prvom katu Odjela za djecu i mlade Gradske knjižnice Poreč.

Bit će to još jedan zajednički korak naprijed u poticanju razvoja kulture čitanja, jačanja čitalačke kompetencije i socijalne integracije ove ranjive skupine, ne zaboravljajući pritom na moć čitanja i njezin utjecaj na pozitivan razvoj naše djece.

Na istoj strani(ci)“, projekt Gradske knjižnice Poreč u partnerstvu s Gradom Porečom – Parenzo, odobren je u okviru europskog natječaja „Čitanjem do uključivog društva“ te se financira u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014. – 2020. Europske Unije iz europskog socijalnog fonda: 85 % sredstava osigurano je iz Europskog socijalnog fonda, a 15 % Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.

 

Podijeli

Pročitaj druge vijesti

11. travnja 2024.

Knjižnica u karlovačkoj Aquatici među top 7 najboljih zelenih knjižnica u svijetu

8. travnja 2024.

Tjedan dobre dječje knjige 2024. pred vratima

4. travnja 2024.

17. Festival dječje knjige kreće 11. travnja