Prilagodba pristupačnosti

A

A

Konferencija za medije u povodu predstavljanja dosadašnjih i daljnjih aktivnosti kampanje Godine čitanja

27. rujna 2021.

Podijeli

27. rujna 2021. – Povodom predstavljanja dosadašnjih i daljnjih aktivnosti kampanje Godine čitanja, pozivamo Vas na konferenciju za medije u veliku dvoranu Ministarstva kulture i medija, Runjaninova 2, u ponedjeljak, 27. rujna u 11,00 sati.

Uz najavu međunarodne konferencije o poticanju čitanja „Čitajmo da ne ostanemo bez riječi“, uz izvješća o tijeku medijske kampanje, nagradnih natječaja za najbolje knjižare i antikvarijate, te za izradu video-najave knjiga u osnovnim i srednjim školama, predstavit će se i rezultati Javnog poziva za dodjelu stimulacija autorima za najbolja ostvarenja na području književnog stvaralaštva i prevoditeljima za najbolja ostvarenja na području književnog prevodilaštva u 2019. i 2020. godini.

Te programe i rezultate predstavit će ministrica kulture i medija dr. sc. Nina Obuljen Koržinek, ravnateljica Uprave za razvoj kulture i umjetnosti Nevena Tudor Perković, voditeljica Službe za knjigu i nakladništvo Mihaela Majcen Marinić te koordinatorica Nacionalne strategije poticanja čitanja i voditeljica programa Ruksak (pun) kulture Maja Zrnčić.

Podijeli

Pročitaj druge vijesti

27. rujna 2023.

U akciji ‘Dekica za snove’ koja promiče čitanje sudjelovalo 1700 djece

27. rujna 2023.

Bibliobusna služba otvorila male knjižnične kutke u Legradu i Rasinji

26. rujna 2023.

Roman ‘Sinovi, kćeri’ Ivane Bodrožić finalist ugledne nagrade Premio Rapallo