Prilagodba pristupačnosti

A

A

Konferencija za medije u povodu predstavljanja dosadašnjih i daljnjih aktivnosti kampanje Godine čitanja

27. rujna 2021.

Podijeli

27. rujna 2021. – Povodom predstavljanja dosadašnjih i daljnjih aktivnosti kampanje Godine čitanja, pozivamo Vas na konferenciju za medije u veliku dvoranu Ministarstva kulture i medija, Runjaninova 2, u ponedjeljak, 27. rujna u 11,00 sati.

Uz najavu međunarodne konferencije o poticanju čitanja „Čitajmo da ne ostanemo bez riječi“, uz izvješća o tijeku medijske kampanje, nagradnih natječaja za najbolje knjižare i antikvarijate, te za izradu video-najave knjiga u osnovnim i srednjim školama, predstavit će se i rezultati Javnog poziva za dodjelu stimulacija autorima za najbolja ostvarenja na području književnog stvaralaštva i prevoditeljima za najbolja ostvarenja na području književnog prevodilaštva u 2019. i 2020. godini.

Te programe i rezultate predstavit će ministrica kulture i medija dr. sc. Nina Obuljen Koržinek, ravnateljica Uprave za razvoj kulture i umjetnosti Nevena Tudor Perković, voditeljica Službe za knjigu i nakladništvo Mihaela Majcen Marinić te koordinatorica Nacionalne strategije poticanja čitanja i voditeljica programa Ruksak (pun) kulture Maja Zrnčić.

Podijeli

Pročitaj druge vijesti

3. veljače 2023.

‘Zefir’ Drage Štambuka je prvo hrvatsko djelo prevedeno na azerbajdžanski jezik

31. siječnja 2023.

Svjetski dan čitanja naglas obilježava se 1. veljače

27. siječnja 2023.

Najavljeno prvo izdanje Panonskog festivala knjige