Prilagodba pristupačnosti

A

A

Kako djecu motivirati i naučiti ih da uživaju u čitanju?

8. veljače 2024.

Podijeli

Knjiga Ande Bukvić Pažin i Marije Ott Franolić "Velika važnost malih priča" o tome kako u današnje digitalno doba djecu motivirati i naučiti ih da uživaju u čitanju te kako im pomoći da obogate vokabular i povećaju koncentraciju, objavljena je u izdanju Naklade Ljevak.

Jeste li se ikad zapitali kako u moru slikovnica i knjiga za najmlađe prepoznati kvalitetne i estetski vrijedne sadržaje te zašto je s djecom korisno čitati umjetničke slikovnice i knjige? Ako jeste – i ako ste roditelji, odgojitelji i odgojiteljice, učitelji i učiteljice ili knjižničari i knjižničarke – odgovore na ta pitanja pronaći ćete u ovoj knjizi o čitanju i čitateljskom odgoju.

Velika važnost malih priča pristupačno je napisana popularnoznanstvena knjiga koja govori o čitanju djeci i s djecom. Objašnjava kako u današnje digitalno doba djecu motivirati i naučiti ih da uživaju u čitanju te kako im pomoći da obogate svoj vokabu­ lar i povećaju koncentraciju, ne samo za čitanje nego i za pamćenje i učenje.

‘Knjiga Velika važnost malih priča na čitateljima blizak način objedinjuje različita znanja o ranom dječjem čitanju. Otvorena prema različitim disciplinama i pristupima, ova knjiga nagovor na rano čitanje utemeljuje u širokoj paleti znanja i uvida.’ (…)
– Marijana Hameršak

‘Velika važnost malih priča vrijedan je i potreban priručnik koji suvremene znanstvene spoznaje u području proučavanja mehanizma čitanja i neuroznanosti „prevodi“ u konkretne i primjenjive prijedloge za neposredan rad u poticanju dječje čitalačke pismenosti i dubinskog čitanja.’ (…)
– Dubravka Zima

Knjiga je objavljena uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja RH i Ministarstva kulture i medija RH.

izvor/opširnije:

Velika važnost malih priča (Zašto i kako čitati djeci), Anda Bukvić Pažin i Marija Ott Franolić (ljevak.hr)
Kako djecu motivirati i naučiti ih da uživaju u čitanju? (hrt.hr)
Intervju: Anda Bukvić Pažin i Marija Ott Franolić: Čitanje nam nije urođeno nego nas netko treba podučiti čitanju (najboljeknjige.com)
Videoprilog: Razgovor s povodom – Velika važnost malih priča: zašto i kako čitati djeci (KGZ)

Podijeli

Pročitaj druge vijesti

26. travnja 2024.

100 knjiga digitalne audio biblioteke book&zvook

24. travnja 2024.

13. Noć knjige

22. travnja 2024.

Dobitnici nagrada za Dan hrvatske knjige