Prilagodba pristupačnosti

A

A

‘Jesenska’ Top lista najprodavanijih knjiga u hrvatskim knjižarama

17. siječnja 2024.

Podijeli

Portal Moderna vremena (mvinfo.hr) kroz svoj projekt 'Top lista najprodavanijih knjiga' donosi pregled prodaje u jesenskim mjesecima koje, kao i svake godine, obilježava Sajam knjiga Interliber u Zagrebu, koji sasvim izvjesno u znatnoj mjeri utječe na knjižarsku prodaju.

U tom se razdoblju godine eventualni popusti u knjižarama ne mogu mjeriti s onima na Interliberu, i većina knjigoljubaca glavninu kupovanja tijekom završnog kvartala u godini planira unaprijed i uglavnom obavlja na sajmu, nastojeći što više uštedjeti i vratiti se kući s torbama i vrećicama maksimalno ispunjenim kupljenim knjigama.

Utoliko ova tromjesečna lista (obuhvaćeni su prodajni podaci za mjesece rujan, listopad i studeni 2023.) odražava ono što se događalo mimo sajamskih gužvi, u nešto “mirnijim” prostorima knjižara i uz manje popuste, ali gdje su se jednako tako u prvi plan iskočili novi “ispod čekića” naslovi od kojih će neki vrlo vjerojatno obilježiti prodaju i na razini cijele godine. Pa su tako visoke pozicije na listama zauzeli u prvom redu “Depra” Aleksandra Stankovića, “Slučaj vlastite pogibelji” Kristiana Novaka i ponovljeno izdanje “Putovanje zvano igra” na žalost prošle godine preminulog Marka Babića, koje slijede “Ne možeš mi ništa” Davida Gogginsa, “Mačak koji je poučavao zen” Jamesa Norburyja, “Vučja djevojčica” Kristin Hannah, “Kronika sretnih trenutaka” Snježane Banović, “Harry Potter i Plameni pehar” J. K. Rowling, “Čovpas njuška 22”  Dava Pilkeyja… no tu su i brojni drugi naslovi, većinom objavljeni još ranije tijekom godine, uz neizbježne tzv. longsellere.

No, najbolje da se uvjerite sami posjetom stranici Top lista knjiga.

Podijeli

Pročitaj druge vijesti

13. lipnja 2024.

Poznati dobitnici nagrade za dječju književnost i ilustraciju “Grigor Vitez” za 2023.

5. lipnja 2024.

Nagrađeni učenici osnovnih i srednjih škola na natječaju za najbolje videonajave knjiga

4. lipnja 2024.

Javni poziv za dodjelu nagrada najboljim knjižarama u Republici Hrvatskoj u 2024. godini