Prilagodba pristupačnosti

A

A

Izložba slikovnica ‘Knjiga u godini čitanja’ u Osijeku

6. rujna 2022.

Podijeli

Izložba slikovnica 'Knjiga u godini čitanja' bit će postavljena od 8. do 17. rujna u ulaznom holu Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek.

Tijekom Godine čitanja, u razdoblju od listopada 2021. do ožujka 2022. godine, proveden je Projekt Knjiga u godini čitanja. Projekt je nastao suradnjom školskih knjižničarki Anice Bokor i Marije Rastovski, vjeroučiteljice Ružice Papić te učenika Osnovne škole August Šenoa Osijek i Osnovne škole Antuna Mihanovića Osijek. Učenici su saznali na koji su način nastale prve knjige i kako su se tijekom povijesti razvijale, a potom su i sami krenuli u njihovu izradu. Nastale su samostalne, autorske slikovnice. Neke vjerskog karaktera, a neke sličice iz života. Ovakvi projekti približavaju djeci knjige, ali i stvaralački rad te vas pozivamo da pogledate kakve su knjige učenici kreirali.

Više informacija o projektu dostupno je putem sljedeće poveznice: Projekt Knjiga u godini čitanja, a dodatne informacije o izložbi mogu se dobiti na Odjelu za rad s djecom i mladima GISKO.

 

Podijeli

Pročitaj druge vijesti

13. lipnja 2024.

Poznati dobitnici nagrade za dječju književnost i ilustraciju “Grigor Vitez” za 2023.

5. lipnja 2024.

Nagrađeni učenici osnovnih i srednjih škola na natječaju za najbolje videonajave knjiga

4. lipnja 2024.

Javni poziv za dodjelu nagrada najboljim knjižarama u Republici Hrvatskoj u 2024. godini