Prilagodba pristupačnosti

A

A

Izložba slikovnica ‘Knjiga u godini čitanja’ u Osijeku

6. rujna 2022.

Podijeli

Izložba slikovnica 'Knjiga u godini čitanja' bit će postavljena od 8. do 17. rujna u ulaznom holu Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek.

Tijekom Godine čitanja, u razdoblju od listopada 2021. do ožujka 2022. godine, proveden je Projekt Knjiga u godini čitanja. Projekt je nastao suradnjom školskih knjižničarki Anice Bokor i Marije Rastovski, vjeroučiteljice Ružice Papić te učenika Osnovne škole August Šenoa Osijek i Osnovne škole Antuna Mihanovića Osijek. Učenici su saznali na koji su način nastale prve knjige i kako su se tijekom povijesti razvijale, a potom su i sami krenuli u njihovu izradu. Nastale su samostalne, autorske slikovnice. Neke vjerskog karaktera, a neke sličice iz života. Ovakvi projekti približavaju djeci knjige, ali i stvaralački rad te vas pozivamo da pogledate kakve su knjige učenici kreirali.

Više informacija o projektu dostupno je putem sljedeće poveznice: Projekt Knjiga u godini čitanja, a dodatne informacije o izložbi mogu se dobiti na Odjelu za rad s djecom i mladima GISKO.

 

Podijeli

Pročitaj druge vijesti

3. veljače 2023.

‘Zefir’ Drage Štambuka je prvo hrvatsko djelo prevedeno na azerbajdžanski jezik

31. siječnja 2023.

Svjetski dan čitanja naglas obilježava se 1. veljače

27. siječnja 2023.

Najavljeno prvo izdanje Panonskog festivala knjige