Prilagodba pristupačnosti

A

A

Interliber – sajam knjiga (9.–11.11. 2021.)

9. studenoga 2021.

Podijeli

  Ovogodišnje se izdanje održava uz stroge mjere za suzbijanje širenja virusa COVID-19, kako bi svi posjetitelji u šest dana održavanja, u sigurnim uvjetima imali priliku istražiti bogatu ponudu više od 230 izlagača iz 14 zemalja te sudjelovati u raznolikim kulturnim i edukativnim programima. Otvorenju je prisustvovao i izaslanik ministrice kulture i medija Nine Obuljen […]

 

Ovogodišnje se izdanje održava uz stroge mjere za suzbijanje širenja virusa COVID-19, kako bi svi posjetitelji u šest dana održavanja, u sigurnim uvjetima imali priliku istražiti bogatu ponudu više od 230 izlagača iz 14 zemalja te sudjelovati u raznolikim kulturnim i edukativnim programima.

Otvorenju je prisustvovao i izaslanik ministrice kulture i medija Nine Obuljen Koržinek, državni tajnik Krešimir Partl, koji je na novinarska pitanja o potporama Ministarstva kulture i medija podsjetio na niz mjera kojima se prošle godine osiguralo 300 milijuna kuna kredita putem Privremenog okvira Europske unije za poduzetnike u kulturnom i kreativnom sektoru, ali i sredstva za on-line projekt „Knjiga svima i svuda“ koji se ove godine provodi paralelno s Interliberom za sve one koji se neće fizički odlučiti doći na Velesajam.

Državni tajnik Partl istaknuo je i kako su u sklopu Godine čitanja pokrenuti mnogi projekti potpore knjizi i knjižarstvu, te kako je kroz Europski socijalni fond osigurano 41 milijun kuna, od kojih 35 milijuna za nabavu bibliobusa koji su ključni u distribuciji knjige i u poticanju čitanja. Akcijom „Rođeni za čitanje“ kroz pedijatrijske ordinacije omogućit će se djeci slikovnice kako bi se od najranije dobi potaknuli na čitanje. Kroz Program kulturnih i kreativnih industrija ove je godine dodijeljeno 3,5 milijuna kuna upravo nakladnicima i knjižarima, a kroz projekt je otvoreno i 9 novih knjižara diljem Hrvatske.

 

Podijeli

Pročitaj druge vijesti

13. lipnja 2024.

Poznati dobitnici nagrade za dječju književnost i ilustraciju “Grigor Vitez” za 2023.

5. lipnja 2024.

Nagrađeni učenici osnovnih i srednjih škola na natječaju za najbolje videonajave knjiga

4. lipnja 2024.

Javni poziv za dodjelu nagrada najboljim knjižarama u Republici Hrvatskoj u 2024. godini