Prilagodba pristupačnosti

A

A

‘Priznanje Đurđa Mesić’

7. lipnja 2023.

Podijeli

S ciljem unapređivanja kvalitete izobrazbe čitanja i pismenosti na svim razinama, razvijanja svijesti o utjecaju čitanja i važnosti pismenosti, promicanja razvijanja onog stupnja pismenosti i čitateljskih sposobnosti koje su u skladu s jedinstvenim mogućnostima svakog pojedinca, Hrvatsko čitateljsko društvo pokrenulo je godišnju dodjelu ‘Priznanja Đurđa Mesić’ pojedincima i/ili ustanovama i drugim organizacijama za izvanredan doprinos na području čitanja i pismenosti.

Godišnje Priznanje dodjeljivat će se od 2023. godine na Međunarodni dan pismenosti, 8. rujna, pojedincima koji su državljani Republike Hrvatske, te pravnim osobama.

Odjednom se mogu dodijeliti do dva priznanja. Prijedlog za dodjelu Priznanja mogu predložiti članovi Hrvatskog čitateljskog društva, ustanove, udruge i druge osobe.

Upravni odbor Hrvatskog čitateljskog društva imenovalo je predsjednika/cu i članove Povjerenstva za dodjelu „Priznanja Đurđa Mesić“. Povjerenstvo ima 5 članova. Predsjednika/cu i članove Povjerenstva imenuje se na vrijeme od dvije godine. U razdoblju 2023.– 2024. Upravni odbor Hrvatskog čitateljskog društva imenuje abecednim redom članove Povjerenstva: Danko Plevnik, Karolina Zlatar Radigović, Kristina Čunović, Ljiljana Sabljak i predsjednica Povjerenstva Margareta Matijević Kunst.

Opširnije o natječaju: Culturenet.hr – Hrvatsko čitateljsko društvo pokrenulo godišnju dodljelu ‘Priznanja Đurđa Mesić’ (Rok: 30.6.2023.)

 

 

Podijeli

Pročitaj druge vijesti

27. rujna 2023.

U akciji ‘Dekica za snove’ koja promiče čitanje sudjelovalo 1700 djece

27. rujna 2023.

Bibliobusna služba otvorila male knjižnične kutke u Legradu i Rasinji

26. rujna 2023.

Roman ‘Sinovi, kćeri’ Ivane Bodrožić finalist ugledne nagrade Premio Rapallo