Prilagodba pristupačnosti

A

A

Hrvatski pjesnik Alen Brlek na festivalu poezije u Francuskoj

18. srpnja 2022.

Podijeli

Hrvatski pjesnik Alen Brlek i prevoditeljica Martina Kramer sudjeluju na 25. festivalu poezije 'Voix vives de méditerranée en méditerranée' koji se održava u mjestu Sète na jugu Francuske...

Na ovogodišnjem, 25. izdanju festivala poezije Živi glasovi od Mediterana do Mediterana (Voix vives de méditerranée en méditerranée) koji će se održati u Sèteu, na jugu Francuske, od 22. do 27. srpnja, sudjelovat će hrvatski pjesnik Alen Brlek.

Na Festivalu će se uz Alena Brleka predstaviti i Martina Kramer, urednica i prevoditeljica njegove pjesničke zbirke Noćna teorija (Théorie nocturne). Knjiga je upravo objavljena u francuskoj izdavačkoj kući l’Ollave koja već godinama u okviru svoje biblioteke Domaine croate predstavlja francuskoj publici djela hrvatskih pjesnika u vrsnim prijevodima Martine Kramer, Brankice Radić i Vande Mikšić.

Budući da se Festival održava u javnom prostoru i široko je dostupan, svake godine okupi oko 70 tisuća ljubitelja poezije. Ove će godine poseban naglasak biti na sljubljivanju poezije i glazbe. Tako će Alen Brlek 24. srpnja nastupiti uz španjolskog kantautora i gitarista Diega la Onde i 30. srpnja uz francusku gitaristicu Marie di Iorio.

Osim toga, svakog će se dana razgovarati o poeziji s pjesnikom iz drugog mediteranskog područja: Enniom Cavallijem iz Italije, Haydarom Ergülenom iz Turske, Dejanom Aleksićem iz Srbije, Maisounom Shukairom iz Sirije i Christianom Viguiéom iz Francuske.

O izazovima prevođenja hrvatske poezije na francuski jezik Martina Kramer će govoriti 25. srpnja.

Raspored programa

https://www.facebook.com/voixvivesmediterranee/

 

 

Podijeli

Pročitaj druge vijesti

20. ožujka 2023.

Stručni skup ‘Izgradnja kvalitetnih knjižničnih zbirki za djecu: knjižničar zna!’

17. ožujka 2023.

Nacionalni program ‘Rođeni za čitanje’ predstavljen na sajmu dječje knjige u Bologni

17. ožujka 2023.

Zadar čita 2023. / tema: smijeh