Prilagodba pristupačnosti

A

A

Hrvatski nakladnici na sajmu knjige u Frankfurtu

23. listopada 2023.

Podijeli

Nacionalnim nastupom nakladnika u organizaciji Zajednice nakladnika i knjižara pri Hrvatskoj gospodarskoj komori, uz financijsku podršku Ministarstva kulture i medija, od 18. do 22. listopada Hrvatska se predstavlja na najvažnijoj svjetskoj književnoj smotri – Međunarodnom sajmu knjiga u Frankfurtu.

Četrdesetak hrvatskih nakladnika s novijom produkcijom beletristike, publicistike, dječje knjige, poezije i stripa, predstavit će se na 40 metara četvornih izlagačkog prostora, a hrvatski književnici sudjelovat će na različitim tematskim panelima. U službenom programu sajma nastupaju autorice, znanstvenice, prevoditeljice i djelatnice iz područja kulturnih i kreativnih industrija: Anita Peti Stantić, Maša Kolanović, Snježana Berak, Alida Bremer i Martina Vidaić inače ovogodišnja dobitnica Nagrade Europske unije za književnost za roman Stjenice, dok će se nacionalnom štandu predstaviti Dino Pešut i Ivan Sršen. Na još tri zasebna postava u dvoranama frankfurtskog sajma, predstavit će se hrvatski izdavači Kašmir-Promet, Dječja knjiga, Fraktura i Ibis grafika.

Podsjećamo, Međunarodni sajam knjiga u Franfurtu najveći je i najpoznatiji skup knjižara, nakladnika i autora, koji tradicionalno u drugoj polovici listopada okuplja struku iz cijeloga svijeta. Premda frankfurtski sajam ima najveće značenje u komercijalnom smislu, istodobno je važno u okruženju međunarodne knjižarske i nakladničke scene predstaviti kvalitetnu nacionalnu književnu i knjižnu produkciju. Ovogodišnji počasni gost sajma, Republika Slovenija predstavlja se ne samo kao atraktivna destinacija za putovanja, već i kao zemlja s dugom književnom tradicijom. Službeni program ovogodišnjeg sajma uključuje razne diskusije i panele od kojih se posebno ističu: „Duboko čitanje – čitanje u doba ekrana“ i „Izdavaštvo na malim tržištima knjiga“.

Galerija fotografija

https://sloveniafrankfurt2023.com/en 
https://www.buchmesse.de/en/highlights/guest-honour 

 

Podijeli

Pročitaj druge vijesti

26. travnja 2024.

100 knjiga digitalne audio biblioteke book&zvook

24. travnja 2024.

13. Noć knjige

22. travnja 2024.

Dobitnici nagrada za Dan hrvatske knjige