Prilagodba pristupačnosti

A

A

Gradska knjižnica Požega provodi projekt ‘Čitam.’

17. veljače 2023.

Podijeli

Projekt Gradske knjižnice Požega 'Čitam.' usmjeren je na niz aktivnosti za razvijanje čitateljskih navika i interesa različitih dobnih skupina, posebice ranjivih skupina (djece i mladih, starije populacije, osoba s invaliditetom).

Projekt je usmjeren na niz aktivnosti za razvijanje čitateljskih navika i interesa različitih dobnih skupina, posebice ranjivih skupina (djece i mladih, starije populacije, osoba s invaliditetom), i na taj način osigurava preduvjet za njihov cjelovit osobni razvoj, podizanje stupnja njihova obrazovanja, poboljšanje kvalitete života te veću socijalnu uključenost u društvo.

U okviru projekta Čitam. Gradska knjižnica Požega 24. travnja 2023. godine organizira Festival dobre preporuke i 25. travnja 2023. godine javnu tribinu o važnosti čitanja u sklopu kojih će ugostiti poznata imena suvremene hrvatske književne scene. Ulaz na Festival i tribinu bit će slobodan za sve zainteresirane.

Projekt Čitam. koji Gradska knjižnica Požega provodi u suradnji s partnerom Gradom Požegom financira se na temelju Ugovora s Ministarstvom kulture i medija Republike Hrvatske i Nacionalnom zakladom za razvoj civilnoga društva, iz Europskog socijalnog fonda (85 %) i Državnog proračuna Republike Hrvatske (15 %). Ukupna je vrijednost projekta 443.241,26 kuna, a riječ je o bespovratnim sredstvima.

Projektom će se unaprijediti i mrežna platforma Čitamo. na kojoj će se kontinuirano objavljivati preporuke za čitanje i sadržaji koji potiču kulturu čitanja.

Opširnije:
https://gkpz.hr/
https://citamo.hr/

 

Podijeli

Pročitaj druge vijesti

28. studenoga 2023.

Program ‘Rođeni za čitanje’ na 29. izdanju književnog festivala Sa(n)jam knjige u Istri

28. studenoga 2023.

Objavljen francuski prijevod trilogije ‘Glembajevi’ Miroslava Krleže

24. studenoga 2023.

29. Sa(n)jam knjige u Istri